Annonser på YouTube är på väg att bli riktigt specifika

YouTubes mobilapplikation.

Annonserna du ser på YouTube kommer snart att bli mycket mer specifika och eventuellt användbara om du har tur. Detta då Google arbetat för att ta fram nya sätt att anpassa sina annonser baserat på typen av innehåll som spelas upp.

Under Advertising Week-konferensen i New York, förklarade Google att YouTube numera är den näst populäraste sökmotorn i USA, bakom Google Search.

Detta innebär att plattformen har en enorm och hittills oanvänd databas med information om dina intressen och vanor.

"Runt 60 procent av alla människor som söker efter en produkt på Google, klickar vidare in på YouTube för att ta reda på mer information," sa Tara Walpert Levy, som är företagets VD för marknadsföring.

Nya metoder framöver

Google kommer därför att introducera några nya typer av reklam, som bland annat "annonstillägg i videor". Enligt CNBC kan dessa vara i form av banderoller på filmrecensioner, som listar biografer som sänder filmen i närheten av dig eller nedladdningslänkar till spelen i Let's Play-videor. Dessa länkar kommer att dyka upp under videorna i YouTubes mobilapplikation.

Ökningen av annonser är inte särskilt överraskande, eftersom Lyor Choen från YouTube sa i mars att plattformen hoppades på att "frustrera och förföra" sina användare som använder den som en gratis streamingtjänst, tills de är villiga att betala för den nya prenumerationstjänsten för YouTube Music.

Trots deras stora publik, var det inte förrän förra året som Google började tillåta annonser att rikta in sig på YouTube-användare baserat på deras sökvanor från året innan. Innan dess bestämdes annonserna enbart baserat på vilken typ av video du kollade på och påverkades inte av ditt beteende.

Via The Verge

Cat Ellis

Cat is the editor of TechRadar's sister site Advnture. She’s a UK Athletics qualified run leader, and in her spare time enjoys nothing more than lacing up her shoes and hitting the roads and trails (the muddier, the better)