Framtida Wear OS-smartklockor kommer att få en boost från och med den 10 september

I maj fick vi reda på att Qualcomm arbetat på en uppgradering av deras chipset för smartklockor. Nu är det nästan här, då lanseringsdatumet fastställts för den första halvan av nästa månad.

Den 10 september är det datum Qualcomm skrivit med i inbjudningar som talar om för konsumenter att "it's time" och "set your watches".

Detta är utan tvekan skrivet för att föreslå att datumet kommer att fokusera på smartklockor, vilket får oss att tro att det ryktade Qualcomm Snapdragon Wear 3100-chipsetet är på väg.

Tillverkare av Wear OS-smartklockor använder vanligtvis Snapdragon Wear 2100-chipset i sina enheter, men nu är det chipsetet två år gammalt, så en uppgradering i teknologi kan innebära några signifikanta skillnader i kommande smartklockor.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

När kommer det dyka upp?

Det är fortfarande oklart exakt vad det nya chipsetet kommer att erbjuda och inbjudningarna ger inga specifika ledtrådar om den nya teknologin. Det kan hända att företaget förbättrat optimeringen för bättre batterilivslängd eller lagt till möjligheten för fler funktioner som extra sensorer.

Qualcomm kan också ha valt att fokusera på mer kraft i nya smartklockor, speciellt med tanke på att det var så länge sedan företaget gjorde någon signifikant uppgradering i sin teknologi.

Förhoppningsvis kommer den här stora uppgraderingen innebära att tillverkare av Wear OS-smartklockor kan börja med ny teknologi och ge sina konsumenter några betydligt bättre smartklockor än dem som finns ute på marknaden idag.

Vi kommer att få höra mer om den nya teknologin den 10 september, men exakt när du kommer kunna köpa en smartklocka som kan skryta med de nya funktionerna återstår att se.

En av dessa smartklockor kan mycket väl komma att bli den ryktade Google Pixel Watch, som vi förväntar oss höra mer om i oktober. Denna kommer förmodligen att dyka upp tillsammans med Google Pixel 3, men vi kommer inte få reda på mer med säkerhet förrän vi närmar oss det datumet.

Via Digital Trends

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.