Minecraft tas bort från Apple TV:s App Store på grund av brist på spelare

minecraft

Trots spelets popularitet på konsoler, datorer och mobila enheter, har Minecraft inte blivit någon stor framgång på Apple TV. Detta är enligt spelets utvecklare Mojang, som drog tillbaka sitt stöd för spelet den 24 september.

Med hänvisning till en begränsad spelarbas och brist på utvecklingsresurser, meddelade utvecklaren Mojang via ett inlägg till alla spelare som ägde Minecraft, att Apple TV-versionen av spelet inte längre kommer att uppdateras eller finnas tillgänglig för spel mellan plattformarna.

"Från och med måndag den 24 september, kommer Apple TV-versionen av Minecraft inte längre att stödjas eller uppdateras. Vi är tacksamma för alla spelare på Apple TV för deras stöd, men vi måste omfördela våra resurser till de plattformar våra spelare använder mest. Oroa er inte, ni kan fortsätta att spela Minecraft på Apple TV och fortsätta att bygga världar. Alla Marketplace-köp och Minecoins kommer också att finnas tillgängliga. Vi är dock medvetna om att denna spelupplevelse inte är i linje med upplevelsen som andra plattformar erbjuder, därför kommer vi att utfärda återbetalningar på alla inköp som gjorts under de senaste 90 dagarna."

Detta är nedslående nyheter för alla som kommer ihåg Tim Cooks meddelande för Apple TV:s stöd för spelet under 2016. Något som är ännu värre, är vad detta innebär för Apple TV som en mikrospelkonsol.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

Apple TV.

Är det "game over" för Apple TV?

I augusti började det cirkulera rykten om att Apple TV skulle få en egen version av Fortnite, då det upptäcktes att tvOS hade nämnts i spelets kod. Epic Games var tyvärr snabba med att neka påståendet och påstod att detta enbart fanns med i koden för "allmänt Unreal Engine-stöd".

Eftersom allt fler utvecklare överger plattformen, kan det bli svårt för Apple TV att behålla sin numera orimliga prislapp, samtidigt som spelare kan använda sig av andra mikrokonsoler för en mer givande spelupplevelse. Ta till exempel Nvidia Shield, som var en tillräckligt stor framgång för att kunna erbjuda en andra version förra året och stödjer streaming via sina GameStream- och GeForce Now-tjänster.

Apple har alltså inte lyckats övertyga spelare att gå med i deras mikrokonsol-revolution, men företaget behöver förmodligen inte oroa sig allt för mycket, då de fortfarande är världens största företag när det kommer till mobilspel.

Nick Pino

Nick Pino is Managing Editor, TV and AV for TechRadar's sister site, Tom's Guide. Previously, he was the Senior Editor of Home Entertainment at TechRadar, covering TVs, headphones, speakers, video games, VR and streaming devices. He's also written for GamesRadar+, Official Xbox Magazine, PC Gamer and other outlets over the last decade, and he has a degree in computer science he's not using if anyone wants it.