Nästa mobil från Essential kan använda AI för att hjälpa till att hantera din vardag

Trots att den erbjöd en slående design och var en av de första mobilerna som hade en flärp (som till och med hann före iPhone X), kan vi nog påstå att Essential Phone inte var en total framgång. Därför är nyheten om att nästa mobil från företaget kommer att vara väldigt annorlunda inte särskilt överraskande.

Enligt "människor som är bekanta med planerna" och som har talat med Bloomberg, kommer nästa mobil från Essential använda sig av AI för att svara på textmeddelanden, mejl och för att boka möten helt och hållet på egen hand. Mobilen skulle göra detta på ett sätt som skulle efterlikna användaren, så svaren blir att kännas trovärdiga.

Som ett resultat kommer den tydligen att ha en mindre skärm än de flesta andra mobiler, eftersom du inte behöver interagera med den lika mycket och många av interaktionerna kan komma att bli röstbaserade.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

Kan eventuellt dyka upp under 2019

Eftersom den kommande mobilen verkar vara så pass annorlunda, kommer den att marknadsföras som en produkt som utformats för att komplettera en användares redan befintliga mobil eller en som riktar sig till personer som vill spendera mindre tid med att stirra på en mobilskärm.

En av källorna tillägger att Essential har som mål att ha en färdig prototyp av mobilen färdig i slutet av 2018 och kan i sådana fall komma att visa upp den för industripartners under CES 2019 som äger rum i januari. I det fallet, kan det mycket väl hända att mobilen kommer att börja säljas redan i mitten eller i slutet av 2019.

Det låter som en ambitiös plan och med tanke på de begränsningar AI-teknologin har för närvarande, kan vi inte låta bli att vara lite skeptiska om huruvida Essential kommer att klara det. Om de däremot lyckas, kommer detta absolut att vara en enhet som lever upp till företagets namn.

Via Android Community

James Rogerson

James is a freelance phones, tablets and wearables writer and sub-editor at TechRadar. He has a love for everything ‘smart’, from watches to lights, and can often be found arguing with AI assistants or drowning in the latest apps. James also contributes to 3G.co.uk, 4G.co.uk and 5G.co.uk and has written for T3, Digital Camera World, Clarity Media and others, with work on the web, in print and on TV.