Black Friday 2018 ja Cyber Monday 2018: Ajankohta, tärkeimmät tiedot ja parhaat tarjoukset

null

Jos olet harkinnut uuden tekniikkalaitteen ostamista, saatat miettiä, pitäisikö odottaa Black Fridayhin tai Cyber Mondayhin asti hyvän tarjouksen toivossa.

Amerikasta Suomeen rantautuneet alennnusmyyntipäivät ovat kasvaneet suureksi ilmiöksi myös kotimaassa. Vielä muutama vuosi sitten päivien nimet olivat tuttuja lähinnä heille, jotka tilasivat tavaraa ulkokomaisilta Amazon-sivuilta.

Nykyään lähes kaikki suomalaiset kaupat ja verkkokaupat osallistuvat Black Fridayhyn ja Cyber Mondayhyn. Alennuspäivät ovat nyt kasvaneet marginaalisesta kokeilusta yhdeksi vuoden tärkeimmiistä myyntijaksoista. Ajankohtakin sijoittuu juuri sopivasti joululahjaostosten tiimoille, joten lähimmäisten lahjoissa voi säästää selvää rahaa.

Tarjouksia tulee nykyään niin suurena tulvana, että päätimme auttaa sinua parhaiden tarjousten etsimisessä. Kokoamme sivuillemme kattavat Black Friday - ja Cyber Monday -paketit, jonne päivitämme vain kaikkein halvimmat tarjoukset.

Milloin Black Friday on?

Black Friday järjestetään 23. marraskuuta. Marraskuun toiseksi viimeisellä viikolla (viikko 47) järjestettävä tarjouspäivä potkaisee siis käyntiin joululahjamyynnin.

Milloin Cyber Monday on?

Päivä järjestetään nimensä mukaisesti maanantaina. Cyber Monday 2018 on marraskuun 26. päivä.

Mitä eroa on Black Fridaylla ja Cyber Mondaylla?

Rehellisesti sanottuna: ei juuri mitään. Monet Black Friday -tarjoukset nimittäin kestävät koko viikonlopun ajan aina Cyber Mondayhin asti.

Cyber Monday ei itse asiassa alun perin liittynyt lainkaan Black Fridayhin. Päivämäärästä on yleensä noin kuukausi jouluaattoon, ja monet huomaavat juuri siinä vaiheessa, ettei heillä ole vielä mitään joululahjoja. Legendan mukaan eriskummallinen nimi tuleekin siitä, että ihmiset alkavat etsiä kiireellä joululahjoja netistä sen sijaan, että tekisivät ahkerasti töitä.

Suomessa Black Friday on yhä hieman tunnetummassa asemassa kuin Cyber Monday, mutta Black Friday -nimellä tehdään käytännössä jopa viikon mittaisia tarjouskampanjoita. Yhdysvalloissa Black Friday keskittyi alun perin lähinnä kuluttajaelektroniikkaan ja Cyber Monday puolestaan vaatteisiin ja koruihin. Nykyään tarjonnassa ei kuitenkaan ole selkeitä eroja.

Miksi Black Friday ja Cyber Monday ovat niin kiinnostavia?

Black Friday ja Cyber Monday tarjoavat erinomaisia tarjouksia kuluttajille. Jos seuraat tarjouksia aktiivisesti ja hyödynnät TechRadarin tarjousseurantaa, pystyt säästämään merkittäviä rahasummia ostoksissasi.

Molemmat tarjouspäivistä näkyvät merkittävinä piikkeinä kauppojen, erityisesti verkkokauppojen myyntiluvuissa.

Päivät ovatkin ensisijaisesti verkkokauppojen oma ilmiö. Monet kivijalkakaupatkin tarjoavat nykyään Black Friday- ja Cyber Monday -tarjouksia, mutta halvimmat tarjoukset nähdään silti yleensä verkossa. 

Millaisia tarjouksia voimme odottaa tämän vuoden Black Fridaylta?

Aiempien vuosien perusteella ennustamme ainakin seuraavaa:

  • Reiluja alennuksia televisioista
  • Halpoja perusläppäreitä
  • Oheislaitteita vuoden edullisimpaan hintaan
  • Erittäin halpoja liittymätarjouksia
  • Hyviä kameratarjouksia
  • Reippaita alennuksia muistakin kuin tekniikkatuotteista

Millaisia tarjouksia voimme odottaa Cyber Mondaylta?

Suomessa tarjonta ei eroa juurikaan Black Fridaysta, sillä kampanjat kestävät usein koko pitkän viikonlopun. Perinteisesti Cyber Monday on kuitenkin keskittynyt hieman enemmän muotiin ja kauneuteen.

Koko viikko tarjouksia

Tämän vuoden Black Friday -kaudesta on oletettavasti tulossa pidempi kuin koskaan aiemmin. Tarjouspäivä on laajentunut viime vuosien aikana yhdestä päivästä koko viikonloppuun – ja jopa koko viikkoon. Odotamme saman trendin jatkuvan myös tänä vuonna.

Se on loogista myös myyjien kannalta, sillä kysynnän jakaminen useammalle päivälle helpottaa sivuston ylläpitämistä ja tuotteiden toimitusta. Useille päiville jaetut alennukset erottuvat myös paremmin joukosta. Emme siis juuri yllättyisi, jos Black Friday olisi tänäkin vuonna noin viikon mittainen.

Lukuisten tarjousten joukosta ei ole kovin helppoa bongata niitä kaikkein parhaimpia löytöjä, joten päätimme auttaa sinua tarjousten metsästämisessä.

TechRadarilla on jo monien vuosien kokemus halvimpien Black Friday -tarjousten keräämisestä Englannissa ja Yhdysvalloissa, mutta tänä vuonna tuomme tuomme harjaantuneet tarjoushaukkamme myös Suomeen.

Black Friday 2018 ja Cyber Monday 2018: Näitä tarjouksia odotamme

Emme voi vielä tässä vaiheessa tietää varmasti, mitä tarjouksia päivinä tullaan lopulta näkemään, mutta vahvimmat veikkauksemme kohdistuvat seuraaviin:

Uusi iPad (2018) ja iPhone XI

Applen laitteet eivät ole käytännössä koskaan suuressa alennuksessa, joten jo pienetkin tarjoukset ovat uutisoimisen arvoisia. Valmistaja antoi aiempina vuosina laitteidensa ostajille pelkkiä lahjakortteja, joten emme odota merkittäviä alennuksia tänäkään vuonna. 

Jälleenmyyjät ja operaattorit saattavat sen sijaan tarjota jonkinlaisia alennuksia myös Applen uutuuslaitteista. Suomalaisten operaattorien hintakilpailu on niin tiukkaa, ettei Elisalla, Telialla ja DNA:lla liene kovin paljon pelivaraa puhelinten hinnoittelussa edes kytkykauppana. Odotamme silti näkevämme pienen alennuksen iPhone XS:stä ja iPhone XS Maxista.

Uusi iPad (2018) on ollut markkinoilla jo sen aikaa, että siitä saatetaan nähdä kohtuullisia alennuksia. iPadien hinnoissa on ylipäätäänkin ollut yleensä enemmän liikkumavaraa kuin iPhoneissa.

Samsung Galaxy S9

Myöskään Samsungin lippulaivojen hinnoilla ei ole tapana pudota kovin nopeasti. Galaxy S9 on kuitenkin ollut myynnissä jo vuoden alusta saakka, joten olettaisimme näkevämme mukavia alennuksia tämän hetken parhaasta Android-puhelimesta. Hyvällä tuurilla saatamme saada lisäksi alennuksia jopa Note 9:stä.

PS4 ja Xbox One

Molemmat konsolit ovat olleet markkinoilla jo vuodesta 2013 saakka, joten todella monella potentiaalisella asiakkaalla on jo oma konsolinsa. Kova kilpailu erilaisilla pelipaketeilla ja valtoimenaan vellovat PlayStation 5 -huhut asettavat todennäköisesti melkoisia paineita jälleenmyyjille. Uskommekin näkevämme hyviä tarjouksia erityisesti konsolien bundle-paketeista.

Myös PlayStation VR -headset päätyy todennäköisesti alennukseen, sillä virtuaalinen todellisuus ei ole lähtenyt nousuun aivan Sonyn toivomalla tavalla.

4K OLED-TV:t

Black Friday on aina erinomainen ajankohta uuden television ostamiseen. Ei kannata kuitenkaan langeta vanhaan kikkaan, jossa TV:llä on muka valtavan korkea lähtöhinta, jota on alennettu 50 prosentilla.

Televisiot ovat erityisen hankala kategoria, koska liikkeet myyvät hieman eri tuotekoodilla varustettuja televisioita. Onneksi etsimme parhaat tarjoukset puolestasi, jotta sinun ei tarvitse käyttää aikaasi halvimpien hintojen vertailuun.

Tänä vuonna tulemme näkemään alennuksia erityisesti OLED-televisioissa, sillä uudehkon tekniikan hinta on viimeinkin laskenut huokuttelevammalle tasolle. OLED:in ja LED:n välisen eron todella huomaa, joten suosittelemme nappaamaan reippaasti alennetun OLED-TV:n Black Fridayn aikana – saatat nimittäin saada sen LED-TV:n hinnalla.

Ovatko Black Fridayn ja Cyber Mondayn alennukset aidosti hyviä tarjouksia?

Kysymykseen on vaikea vastata tyhjentävästi. Yleisesti ottaen tarjoukset ovat kiistatta hyviä, mutta eivät välttämättä niin spontaaneja kuin ensinäkemältä ajattelisi. Black Friday ja Cyber Monday suunnitellaan hyvissä ajoin, usein jopa valmistajien kanssa.

Tarjouksia koskevat toki samat lainalaisuudet kuin muitakin alennusmyyntejä. Joukossa on siis aidosti hyviä diilejä, viime kauden varastojen loppuunmyyntejä – ja tietysti mitä erikoisinta varaston perukoilta löytynyttä sälää.

Autamme sinua kuitenkin välttämään turhan krääsän ja näennäisesti halvat tarjoukset, jotka eivät todellisuudessa tarjoa kunnollisia säästöjä asiakkaille.

TechRadar auttaa sinua löytämään parhaat Black Friday- ja Cyber Monday -tarjoukset

Luomme omat Black Friday 2018- ja Cyber Monday 2018 -tarjoussivumme, joihin kokoamme kaikkien suurimpien liikkeiden parhaat alennukset. Etsimme parhaat tarjoukset myös kaikkein suosituimmista kategorioista, kuten puhelimista, pelikonsoleista ja televisioista. Etsitpä siis mitä hyvänsä elektroniikkaa pukinkonttiin tai omaksi iloksesi, autamme sinua löytämään halvimman mahdollisen hinnan ostoksellesi!