Specifikationer för trippelkameran på Samsung Galaxy S10 och Galaxy A-serien har läckt

Det har ryktats ett tag om att Samsung Galaxy S10 kommer få en trippelkamera, men nu har de eventuella specifikationerna för kameran dykt upp.

Enligt källor i delar av industrin, som talade med ETNews, kommer två modeller av Samsung Galaxy S10 att ha en vidvinkelslins med 12 megapixlar, en supervidvinkelslins med 16 megapixlar och ett teleobjektiv med 13 megapixlar. Källan nämnde dock ingenting om bländare eller om någon av linserna kommer att ha en varierande bländare, likt den på Samsung Galaxy S9 eller andra nya toppmodeller.

En tredje, mer grundläggande modell av Samsung Galaxy S10 ska också hålla på att tillverkas och denna ska tydligen bara ha en dubbelkamera på baksidan. Källorna nämnde ingenting om vilka två linser den kommer att använda, men vi gissar att den kommer att sakna supervidvinkelslinsen som nämndes ovan.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

Från toppmodeller till grundmodeller

Det är dock inte bara toppmodeller från Samsung som kan komma att trippelkameror på baksidorna, då källan också hävdar att nya modeller i Samsung Galaxy A-serien kommer få trippelkameror. De kommer dock inte att använda samma uppsättning linser och ska enligt rykten istället bestå av en kombination av 32 megapixlar, 8 megapixlar och 5 megapixlar.

Samsung kan tydligen bestämma sig för att använda trippelkameror på allt från toppmodeller till grundmodeller på mobiler under 2019. Det antas dessutom att Galaxy A-modellen blir den första att använda en trippelkamera, istället för Samsung Galaxy S10. Detta då den tidigare med största sannolikhet kommer att lanseras i december i år, medan den andra förmodligen kommer att lanseras i februari nästa år.

Trippelkameror kommer förmodligen bli en stor grej för de flesta mobiler under nästa år och inte bara för Samsung, det ryktas nämligen om att LG V40 också kommer att ha så många kameror och samma sak gäller även för Apples iPhone för 2019. Vi är dessutom säkra på att Huawei kommer fortsätta att erbjuda trippelkameror på åtminstone några av deras mobiler.

Via PhoneArena

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.