De bedste Bluetooth-højttalere 2024: Her er de bedste Bluetooth-højttalere lige nu

De bedste Bluetooth-højttalere - Sonos Roam mod en grønlig baggrund
De bedste Bluetooth-højttalere (Foto: Sonos)

De bedste Bluetooth-højttalere tilbyder en kombination af tre grundlæggende kvaliteter: De er mobile, robuste og leverer fantastisk lyd. Med i købet får du som regel også et stilrent og funktionelt design. De er blevet noget, enhver musikelsker skal have. 

Da de oftest er bærbare, er de lige så velegnede til brug rundt i boligen som ude i skov og mark eller ved stranden, og alt dette har gjort disse højttalere ekstremt populære. Der er derfor også et stort udvalg at vælge imellem, og det er her denne guide kommer ind, for her kan du se, hvilke Bluetooth-højttalere har klaret sig bedst i vores tests. 

Vi har testet de bedste Bluetooth-højttalere i årevis, i alle størrelser og former – og frem for alt for alle budgetter. De fleste mennesker leder normalt ikke efter audiofil lydkvalitet her, men vil have noget bærbart, der leverer afbalanceret og rig lyd udendørs, samt et langtidsholdbart batteri. Det er vores prioriteter, når vi tester disse højttalere, og det balancerer vi selvfølgelig med prisen – også kendt som værdi for pengene.

Nogle links i denne artikel henviser til artikler, der er skrevet på engelsk. Vi arbejder løbende på, at flere sider bliver vist på dansk.

Oversigten

Herunder finder du vores oversigt, hvor vi samler de tre bedste produkter fra toplisten lige nu. Du får hurtigt overblik over produktet, hvorfor vi synes det er godt og hvor du kan købe det. Rul videre for at læse mere om hvert produkt i toplisten.

Bedst i test

Sonos Roam

Sonos Roam leverer forrygende lyd i et kompakt format (Image credit: Sonos)
Den bedste Bluetooth-højttaler på markedet

Specifikationer

Vægt: 430 gram
Batterilevetid: 10 timer
Forbindelser: Wi-fi og Bluetooth 5
Højttaler elementer: En diskant og en mid-woofer
NFC: Ja
Aux-indgang: Nej
Opladning: USB-C, Trådløs opladning

Grunde til at købe

+
Fantastisk og kraftig lyd
+
Super mobil
+
Gode forbindelsesmuligheder
+
Wi-fi og Bluetooth-forbindelse

Grunde til at lade være

-
Forholdsvis dyr
-
Bassen kan fylde for meget

Sonos Roam er den bedste Bluetooth-højttaler lige nu. Det kan prale af kraftig lyd, et robust design, god forbindelsesmuligheder og smarte hjemmekontroller. Med sin tunge bas er den fremragende til udendørs brug, men den har også en smart funktion, hvor den løbende tilpasser lydbilledet til omgivelserne - indendørs og udendørs. 

Ligesom storebroren Move har Sonos Roam forbindelsesmuligheder via både Bluetooth og wi-fi, hvilket betyder, at den fungerer både som en bærbar højttaler og som en integreret komponent i hjemmets Sonos-system. Enheden kan også bruges som en smart højttaler med understøttelse af Google Assistant og Alexa, når den er på wi-fi.

Det er ikke den billigste Bluetooth højttaler på markedet. Men du får meget for pengene. Det fleksible design betyder, at det passer godt ind i hjemmet, samtidig med at det er robust og desuden støv- og vandafvisende. Batterikapaciteten er god, lyden meget kraftig og den er fantastisk nem at tage med udendørs. 

Læs hele anmeldelsen: Sonos Roam

Bedste billige

En hånd holder en Tribit Stormbox Micro 2 op over et gult bord.

Tribit Stormbox Micro 2 har en imponerende lyd på trods af sin lille størrelse. (Image credit: TechRadar)
Bedste billige Bluetooth-højttaler

Specifikationer

Vægt: 0,315 kilo
Batteritid: 12 timer
Trådløs rækkevidde: 36m
Frekvensrespons: 70Hz-20kHz
Forbindelse: Bluetooth 5.3
NFC: Ja
Aux-in: Nej

Grunde til at købe

+
God lydkvalitet i forhold til størrelsen
+
Kan oplade din telefon
+
Utrolig meget værdi for pengene

Grunde til at lade være

-
Ingen 3,5 mm-indgang til kablet lytning
-
Dyrere højttalere lyder bedre

Tribit Stormbox Micro 2 er den mini Bluetooth-højttaler, der giver dig den bedste lyd og masser af funktioner. Det er ikke den kraftigste eller mest højlydte Bluetooth-højttaler på markedet, men i denne størrelse og til denne pris kan man ikke købe noget bedre i øjeblikket.

Micro 2 er en glimrende bærbar højttaler, der er overraskende god til musik og en god mulighed for at lytte til podcasts eller se tv-programmer på en mobil enhed. Det er også et godt valg, hvis du er på udkig efter et par stereohøjttalere til et lille rum. Du kan købe to af disse til samme pris som en af de mere kendte konkurrenter.

Vi synes især, at basgengivelsen var fremragende, hvilket normalt er et punkt, hvor små højttalere fejler. Tribit vil ikke dele de nøjagtige specifikationer for driveren i denne model, men uanset hvad det er, leverer den imponerende bas for så lille en formfaktor. Batterilevetiden er også fremragende, med omkring 12 timers spilletid sammenlignet med de 8 timer, du fik fra den originale model.

Hvis du er på udkig efter en højttaler, som du kan smide i tasken eller spænde på cyklen, er det svært at finde en bedre højttaler til så lav en pris. Den er fantastisk, og dens fejl er meget små. Vores eneste reelle indvending er, at der ikke er nogen kabelforbindelse.

Læs vores fulde anmeldelse af Stormbox Micro 2

Bedst i mellemklassen

JBL Flip 6 i lyseblå - ligger her ved siden af pool'en

JBL Flip 6 (Image credit: JBL)

3. JBL Flip 6 - Bedste mellemklasse

En enkel og brugervenlig højttaler til ude og hjemme

Specifikationer

Vægt: 550 g
Batterilevetid: 12 timer
Forbindelse: Bluetooth 5,1
Frekvensrespons: Ikke oplyst
Elementer: 20 W bas, 10 W RMS tweeter
NFC: Nej
Aux-in: Nej

Grunde til at købe

+
Fremragende lyd
+
Imponerende bas ved lav lydstyrke

Grunde til at lade være

-
Ingen stemmeassistent

JBL Flip 6 er et godt eksempel på en Bluetooth-højttaler, der holder sig til det grundlæggende og gør alting rigtigt. Denne hårdføre, bærbare højttaler er super nem at bruge. Den giver fantastisk lyd og kan parres med op til 100 andre JBL-højttalere samtidig. Det giver dig en mur af lyd! Du må undvære wi-fi, stemmeassistenter og opladning til mobilen, men til gengæld får du kraftfuld lyd, der samtidig lyder virkelig fremragende. 

JBL Flip 6 har en IP67-cerificering, og det betyder, at den er vand- og støvtæt, så du kan have den med dig overalt uden problemer. 

Læs hele anmeldelsen af: JBL Flip 6 

Bedst for audiofile

En sølvfarvet Bang & Olufsen Beosound A1 (2nd gen) med lysebrun lædderrem

Bang & Olufsen Beosound A1 (2nd gen) - sindssygt flot design (Image credit: Bang & Olufsen)

4. Bang & Olufsen Beosound A1 (2nd gen)

Bluetooth-højttaler med Alexa

Specifikationer

Vægt: 558 gram
Bartterilevetid: 18 timer
Rækkevidde: 30m
Frekvensrespons: 55 - 20,000 Hz
Drivere: N/A
NFC: Nej
Aux-in: Nej
USB-opladning: USB-C

Grunde til at købe

+
Krystalklar lyd
+
Let design

Grunde til at lade være

-
Problematisk Alexa-understøttelse
-
Knapperne er lidt svære at lokalisere

Det er næsten umuligt at skelne Bang & Olufsen Beosound A1 (2nd Gen) fra den originale A1. Her er tale om en særdeles tiltalende og meget bærbar Bluetooth-højttaler, som er udstyret med (en desværre mangelfuld) Alexa-understøttelse.

Alligevel blev vi i sidste ende imponerede over B&O Beosound A1. En markant forbedring i forhold til forgængeren, er den længere batterilevetid og vandtæthed, selvom vi ikke er så sikre på, at vi har lyst til at tage den med på stranden og lignende steder.

Med en konstant skarp lyd og et elegant design er Beosound A1 (2nd Gen) stadig et fint eksempel på, på Bang & Olufsens gode ry og rygte.

Læs hele anmeldelsen: Bang & Olufsen Beosound A1 (2nd Gen)

Bedst til fest

Tribit Stormbox Blast står på et lille blåt bord udendørs.

Tribit Stormbox Blast er perfekt til store overflader. (Image credit: TechRadar)
Den bedste Bluetooth-højttaler til rumfyldende lyd.

Specifikationer

Vægt: 5,45 kilo
Batterilevetid: 30 timer
Trådløs rækkevidde: 40m
Frekvensrespons: N/A
Forbindelse: Bluetooth
Drivere: 2x 4,2" 30 W basshøyttaler, 2x 1,2" 15W diskanthorn
NFC: Nej
Aux-in: Ja
USB-laddning: USB-C, plus USB-A til opladning af din enhed

Grunde til at købe

+
Storslået, rumfyldende og krystalklar lyd
+
Enkelt og brugervenligt kontrolpanel
+
USB-C-opladning af dine andre enheder

Grunde til at lade være

-
Mangler mikrofoner til opkald
-
Ingen klassificering for støvtæthed

Tribit Stormbox Blast er en usædvanlig højttaler, og der er et par ting, du skal vide, før du overvejer at købe den. Den er ret tung, og du kan ikke slukke helt for lyset - selvom du kan få det til kun at lyse, når du ændrer lydstyrken.

Det er ikke den mest dskrete enhed, vi har testet. Men det er også der, kritikken ender. Stormbox Blast er den største og mest kraftfulde Bluetooth-højttaler i Tribits stadigt voksende arsenal af bærbare højttalere, og den lyder enormt detaljeret - selv ved højere lydstyrke - som modeller fra bedre kendte producenter af Bluetooth-højttalere, der koster tre gange så meget.

Vil du have en mild, moderat lyd for ikke at genere dine naboer? Så bør du kigge et andet sted hen. Denne model springer en del mellem hvert lydstyrkeniveau, hvor to til tre lydstyrkeniveauer var nok til at gå fra for stille til for højt.

Men denne enhed er primært lavet til fester og store rum, der har brug for en massiv lyd. Denne højttaler kan spille meget højt og stadig opretholde en god lydkvalitet. Hvis du har brug for en højttaler, der er stor nok til din havefest, er dette svaret - og til prisen giver den stor værdi for pengene.

Læs vores fulde test af Tribit Stombox Blast

Bedste med opladning

Blå JBL Charge 5 med front mod os og stort JBL-logo i hvid

JBL Charge 5 i det velkendte JBL-design (Image credit: JBL)

6. JBL Charge 5

Den bedste mellemtone-højttaler

Specifikationer

Vægt: 0,96 kg
Mål: 22,3 x 9,4 x 9,65 cm (B x D x H)
Batterilevetid: Op til 20 timer
Trådløs rækkevidde: Op til 10 meter
Frekvensrespons: 65 Hz–20 kHz
Drivere: N/A
NFC: Nej
Bluetooth-version: 5.1
AUX-indgang: Nej
USB-opladning: Ja

Grunde til at købe

+
Afbalanceret kraftig lyd
+
Ekstremt høj lydstyrke
+
Lang batterilevetid

Grunde til at lade være

-
Opladning tager lang tid
-
Ingen almindelig lydudgang

Leder du efter en bærbar højttaler, der kan oplade din telefon, mens den spiller musik? Tjek JBL Charge 5, der blev lanceret i 2021, og som kan købes til en pris på 1.389 kroner.

Med hensyn til funktioner og egenskaber er JBL Charge 5 langt enklere end for eksempel JBL Pulse 4, der tilbyder et brugerstyret lysshow, men denne femte generation fra JBL repræsenterer en gradvis forbedring af lydkvalitet og lydstyrke, mens batteriet holder hele dagen.

De fysiske kontroller er de samme som før, med let hævede knapper øverst på højttaleren. Her er der knapper til at tænde og slukke, til at styre afspilning, lydstyrke, Bluetooth-parring og "Party Boost" - som øger lydstyrken op til 11.

På bagsiden har JBL Charge 5 en vandtæt USB-C-opladningsport samt en klap, der skjuler USB-A-porten, som du kan bruge til at oplade din mobil. Charge 5 har skåret understøttelsen af den traditionelle lydoutput på 3,5 mm (som fandtes på JBL Charge 4) fra. Det er lidt ærgerligt, hvis du har tilbehør, du gerne ville have tilsluttet.

Alt i alt har JBL Charge 5 en meget større lyd, end størrelsen antyder. Den har en meget kraftig bas i betragtning af størrelsen, uden at det går ud over mellemtoner og diskant.

Læs hele anmeldelsen: JBL Charge 5

Bedste kraftfulde lyd

UE Hyperboom Bluetooth-højttaleren på kanten af en mole.

UE Hyperboom giver kraftfuld lyd til store og små fester. (Image credit: Truls Steinung)
Kraftig lyd for store og små fester

Specifikationer

Vægt: 5,9 kg
Batterilevetid: 24 timer
Trådløs rækkevidde: Opp til 45 m
Frekvensrespons: 45 - 20 000 Hz
Drivere: N/A
NFC: Nej
Aux-in: Ja
USB-opladning: Nej

Grunde til at købe

+
Fremragende lyd
+
Smart dobbelt tilslutningsfunktion
+
Stilfuldt design

Grunde til at lade være

-
Ret tung

Ultimate Ears Hyperboom er en kraftfuld partyhøjttaler, der sikrer en festlig atmosfære både indendørs og udendørs. Dette er UE's hidtil største højttaler, men den bevarer virksomhedens karakteristiske designæstetik og er udstyret med to Bluetooth-radioer, så det er nemt at skifte mellem to mobiltelefoner.

Ikke overraskende leverer den masser af bas, men du får også en velafbalanceret lyd. Man får aldrig fornemmelsen af, at bassen har forrang for andre elementer, og man får en behagelig lytteoplevelse med alle slags musik.

Læs vores fulde test af UE Hyperboom

Bedste premium

Sonos Move 2

Sonos Move er fremragende (Image credit: Sonos)
Sonos Move spiller op både ude og inde

Specifikationer

Vægt: 3 kg
Batterilevetid: 10 timer
Forbindelser: Wi-Fi (802.11 b/g/n, 2.4 GHz, og 5GHz) og Bluetooth 4.2
Drivere: 1 down-firing tweeter, 1 mid-woofer, 2 Class-D digital amplifiers
NFC: Nej
AUX-indgang: Nej
USB-opladning: Ja, USB-C og dock

Grunde til at købe

+
Spiller fantastisk
+
Meget alsidig
+
IP56-certificering

Grunde til at lade være

-
Tung og dyr

Hvis du leder efter en Sonos-højttaler til dit hjem, men også vil have mulighed for at tage den med udendørs, er Move 2 Bluetooth-højttaleren det, du har ledt efter. Den er både fleksibel og pålidelig, og så har den et stilfuldt design.

Men den er meget tungere og mere uhåndterlig end den gennemsnitlige bærbare højttaler, og prisen er også højere end gennemsnittet. Derfor er Move 2 helt klart en premiumhøjttaler, men du får mange funktioner til prisen.

Der er både Bluetooth- og Wi-Fi-forbindelse, en USB-C-port, der kan bruges til et 3,5 mm jackstik med adapter, understøttelse af flere rum via Sonos-styringsappen, 24 timers batterilevetid og mulighed for at oplade din mobiltelefon fra den.

Move 2 leverer også førsteklasses lyd, der matcher den høje pris. Den har et højttalersystem med tre drivere, som består af to vinklede diskanter og en central midwoofer. Vi synes, at lydkvaliteten var velafbalanceret med et højt detaljeniveau, men stereolyden var ikke særlig overbevisende, men det er okay.

Sonos har også opdateret designet på Move 2 i forhold til forgængeren, i hvert fald en smule. Den har en ny plastikfinish, lidt anderledes afrundede kanter, et nyt toppanel, er stænktæt og kommer i en olivenfarve, som er en ny mulighed ud over sort eller hvid. Den er stilfuld, men mister point på grund af manglen på et ordentligt håndtag, da den vejer 3 kg, og vægten ikke er afbalanceret, når du løfter den.

Læs hele vores test Sonos Move 2

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan vælger jeg en Bluetooth-højttaler?

Der er så mange nye Bluetooth-højttalere på markedet i dag, at det kan være svært at beslutte, hvilken man skal vælge. Men der er en række egenskaber og funktioner ved disse bærbare højttalere, som du kan kigge efter:

  1. Hvor vil du bruge din Bluetooth-højttaler?
    Nogle bærbare højttalere er designet med holdbarhed for øje. De har ofte gummibelagte overflader, som beskytter mod skader, hvis man taber den, og en lav vægt, som gør højttaleren nem at bære. For at øge holdbarheden er mange Bluetooth-højttalere støv- og vandafvisende. Se efter en IPX4-klassificering eller højere, hvis du vil bruge højttaleren udendørs. Du kan selvfølgelig også vælge kun at bruge din nye Bluetooth-højttaler indendørs. I så fald kan du vælge mellem et bredere udvalg af modeller - og tænke mere over, hvordan de matcher dine indretningsdetaljer. 
  2. Hvordan vil du bruge din Bluetooth-højttaler?
    Du bør også tænke over, hvordan du vil bruge din Bluetooth-højttaler. Hvis du er en festmenneske, vil du måske gerne kunne parre to højttalere, eller du vil måske have en højttaler med multi-point pairing, så du kan parre mange højttalere på samme tid.
  3. Obligatoriske funktioner
    Uanset hvilken Bluetooth-højttaler du vælger, er funktioner som batterilevetid, lydkvalitet og tilslutningsmuligheder ting, du skal være særlig opmærksom på. Hvis du vælger en billig model, vil du sandsynligvis være nødt til at gå på kompromis, men i vores oversigt har vi så vidt muligt taget højde for alle de vigtigste aspekter.

Hvilken er den bedste Bluetooth-højttaler?

Sonos Roam er efter vores mening den bedste Bluetooth-højttaler, du kan købe lige nu. Det er vores testvinder, fordi den leverer en fantastisk, kraftfuld lyd i et meget robust og bærbart design. Du får en masse nyttige funktioner, lydlandskaber at vælge imellem og en kraftig bas. Højttaleren er også både støv- og vandafvisende. Det er ret dyrt, men absolut hver en krone værd. 

JBL Flip 6 er også et fantastisk bekendtskab, som leverer lækker lyd og er vandtæt og meget mobil. Her får du dog ikke både Bluetooth og wi-fi-forbindelser som med Roam, men hvis du kun skal bruge Bluetooth er dette en fantastisk højttaler. 

Sådan tester vi

Vi tester en masse bærbare højttalere hvert år hos TechRadar, og det betyder, at vi ved præcis, hvilke funktioner og specifikationer du skal kigge efter. Det er vigtigt for os at sammenligne disse højttaleres ydeevne med de specifikationer, som producenterne hævder, og derfor tager vi os tid til at sikre, at batterilevetiden og forbindelsesmulighederne er lige så gode, som mærkerne hævder, at de er.

Vi sørger for at teste hver enkelt Bluetooth-højttaler i en række forskellige miljøer og også i forhold til de vigtigste konkurrenter, så du kan være sikker på, at produktet fungerer lige så godt udendørs som i dit hjem. Vi bruger disse højttalere i vores hjem for at sikre, at deres ydeevne er ensartet, og vi afslutter ikke vores test, før vi er sikre på lydkvaliteten.

Vi tester lydpræstationen ved hjælp af en række musikgenrer og streams fra forskellige kilder for at sikre, at højttalerne kan håndtere alt fra tåkrummende dansemelodier til bløde podcasts.

Peter Hoffmann
Redaktør TechRadar Danmark

Peter er journalist og har arbejdet som tech-journalist på forskellige tech-medier. Samlet set har han beskæftiget sig professionelt med tech og forbrugerelektronik siden 1996. Peter interesserer sig for mange forskellige områder inden for forbrugerelektronik. Han er vild med lyd – både høretelefoner og højttalere i alle mulige afskygninger. Men han kan også bruge rigtig langt tid på at teste mobiltelefoner og computere. Samtidig er han altid på udkig efter sære og skæve produkter, der kan være interessante at kigge nærmere på, selv om de måske ikke passer ind i de traditionelle produktgrupper.

Med bidrag fra