Kameran på Google Pixel 3 kan ha massa nya funktioner

Google Pixel 2 XL

Nu är vi bara några timmar bort från lanseringen av de nya Google Pixel 3 och Google Pixel 3 XL och om du trodde att det inte fanns något kvar att läcka hade du fel, då vi precis fått information om några av de nya kamerafunktionerna som mobilerna tydligen kommer att erbjuda.

Enligt 9to5Google, kommer Google Pixel 3-serien att ha en "Top Shot"-funktion, som kommer att ta ett flertal foton före och efter ögonblicket du försöker fånga. Funktionen använder därefter maskininlärning för att välja ut det bästa av dem, baserat på faktorer som leende och om motivets ögon är öppna.

Det är en funktion som vi fick höra om redan för några dagar sedan, men vi fick ingen förklaring på vad den faktiskt gjorde.

"Photobooth" är ytterligare en ny funktion och en liknande idé, men som fokuserar på selfies. Den kommer att ta foton själv, så du kan ställa ned mobilen någonstans och få lite avstånd från den. Photobooth-funktionen använder AI för att bestämma vilka foton den ska ta. Den kommer sedan behålla ett flertal av fotona, så användaren själv kan välja mellan dem.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

Superselfies och superzoom

Det finns dessutom en "Super res zoom". Källan är lite mindre tydlig om detaljerna kring denna funktion, men antar att den kommer att använda sig av AI för att skapa artificiella detaljer när du zoomar in. Till sist kommer kamerorna att ha en funktion som heter "Subject tracking auto focus", som gör det möjligt för kamerans autofokus att spåra och följa ett motiv, istället för att användaren manuellt behöver peta på skärmen för att hitta fokus.

Rapporten noterar dessutom att en av de främre kamerorna kommer att vara i form av ett vidvinkelsobjektiv. Vi har hört rykten om detta förut, men rapporten lägger även till att detta från början var tänkt att marknadsföras som "Super Selfies", men detta har sedan dess ändrats. Termen Super Selfies läcktes tidigare med en väldigt otydlig förklaring, men nu vet vi att det förmodligen bara handlade om ett vidvinkelsobjektiv.

Det verkar inte som att vi kommer att få se en mintfärg. Källa: Evan Blass

Det verkar inte som att vi kommer att få se en mintfärg. Källa: Evan Blass

Slutligen har den trovärdiga läckan Evan Blass laddat upp några renderingar av Google Pixel 3 och Google Pixel 3 XL, som visar upp dem i alla tre eventuella lanseringsfärger, nämligen svart, vitt och den rosa sandfärgen.

Vid det här laget vet vi förmodligen om i princip allt som finns att känna till om mobilerna, men om det återstår några överraskningar kommer vi garanterat att få höra om dem under den officiella lanseringen senare idag.

Via PocketNow

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.