Delade platser på Google Maps visar numera hur mycket batteri du har kvar

Google Maps

Från och med nu kommer dina vänner även kunna se hur mycket batteritid du har kvar, när du delar med dig av din plats via Google Maps. På så sätt behöver de inte oroa sig om du plötsligt "försvinner" från kartan och slutar svara på deras samtal.

Google lade till platsdelningen till Google Maps förra året, bland annat för att hjälpa till att räkna ut hur lång tid det skulle ta för dig att komma fram till en restaurang (och om dina vänner borde börja beställa utan dig).

Funktionen hade dessutom lite allvarligare syften, som att hjälpa vänner eller familj att hitta dig om du skulle råka ut för en olycka på en isolerad plats. Om de dessutom får veta att ditt batteri är på väg att ta slut, behöver de inte bli lika oroliga om du helt plötsligt försvinner från radarn. Nu kommer både din plats och din batteritid att visas, så de kan se om GPS:en dränerar det snabbt.

Kommer till både Android och iOS

Om du vill används platsdelningen, klickar du på alternativmenyn i applikationen och väljer "Share location". Sedan kan du välja en eller flera personer från din kontaktlista som du vill dela din plats med. Du kan dela din plats med hjälp av en applikation för meddelanden eller någon annan typ av social media. Mottagaren kommer då att få en länk, som de sedan kan öppna i Google Maps eller en webbläsare.

Funktionen rullar för närvarande ut globalt till Google Maps för både Android och iOS.