Fortnite aikoo jatkossa yhdistää näppäimistöä ja hiirtä käyttävät konsolipelaajat PC-palvelimille

Epic Games työstää Forniteen uutta matchmaking-tekniikkaa, joka asettaisi näppäimistöä ja hiirtä käyttävät konsolipelaajat vastakkain PC-pelaajien kanssa.

Peliyhtiö kertoi asiasta reddit-ketjussa, joka käsitteli näppäimistön ja hiiren tuomaa "epäreilua etuasemaa" muihin konsolipelaajiin nähden. Epic Gamesin yhteisöjohtaja paljasti nimittäin, että he työskentelevät parhaillaan asian korjaamiseksi.

"Olemme itse asiassa kehittämässä matchmaking-tekniikkaa, joka yhdistää pelaajat heidän käyttämän peliohjaimensa perusteella", yhteisöjohtaja vastasi viestiketjuun. "Tiedotamme asiasta tarkemmin ensi viikolla, mutta lyhyesti sanottuna näppäimistöllä ja hiirellä pelaavat [konsolipelaajat] pelaavat näppäimistöllä ja hiirellä pelaavia [PC-pelaajia] vastaan."

Näppäimistö ja hiiri vai peliohjain?

Tällä hetkellä Fortniten konsolipelaajat voivat halutessaan pelata myös PC-pelaajia vastaan. Näppäimistöä ja hiirtä käyttävät pelaajat ovat kuitenkin olleet varsin ylivertaisessa asemassa peliohjaimella pelaaviin vastustajiinsa nähden, sillä sekä ampuminen että rakentaminen on nopeampaa ja tarkempaa PC:llä. Epic Games on siis pyrkinyt asettamaan konsolipelaajat ensisijaisesti toisia konsolipelaajia vastaan.

Automaattinen matchmaking-toiminto ei ole kuitenkaan täysin muuttanut asiaa, sillä myös konsolipelaajat ovat voineet käyttää pelaamiseen näppäimistöä hiirtä (ja PC-pelaajat erillistä peliohjainta). Ongelmana onkin ollut se, että PC:n tapaisia hallintalaitteita käyttävillä konsolipelaajilla on monen mielestä ollut epäreilu etuasema peliohjaimella pelaaviin käyttäjiin nähden.

Epic Games näyttäisi nyt tarttuneen tuumasta toimeen ratkaistaakseen kyseisen ongelman. Jatkossa peli siis yhdistäisi pelaajat heidän käyttämiensä hallintalaitteiden perusteella. 

Pelistudio ei valitettavasti kertonut tarkemmin, miten kyseinen tekniikka toimii tai milloin voimme odottaa sen saapuvan peliin. 

Vic Hood
Associate Editor, TechRadar Gaming

Vic is TechRadar Gaming's Associate Editor. An award-winning games journalist, Vic brings experience from IGN, Eurogamer and more to the TechRadar table. You may have even heard her on the radio or speaking on a panel. Not only is Vic passionate about games, but she's also an avid mental health advocate who has appeared on both panels and podcasts to discuss mental health awareness. Make sure to follow her on Twitter for more.