iTunes saapuu viimeinkin Microsoft Storeen

iTunes app in the Microsoft Store

iTunes on vihdoinkin saatavilla Microsoft Storesta. Tarkkasilmäiset Apple-fanit huomasivat jo kolme kuukautta sitten, että iTunesiin oltiin tehty pieniä muutoksia, jotka viittaisivat Windows-sovelluksen kehittämiseen. Sovelluksesta puhuttiin myös jo vuosi sitten järjestetyssä Microsoft Build 2017 -konferenssissa.

Kaikki Windows 10 S- ja tulevat S Mode -käyttäjät pystyvät nyt siis asentamaan sovelluksen Windows Storen kautta.

Odotimme sovelluksen saapuvan jo Windows 10 Spring Creators -päivityksen (tai Redstone 4:n tai edes huhtikuun creators-päivityksen) myötä, mutta päivitys antaa vielä odottaa itseään. Microsoft näyttää silti viimein myöntyneen Applelle iTunesin suhteen.

Osa artikkelimme linkeistä johtaa englanninkielisille sivuille. Teemme jatkuvasti töitä saadaksemme entistä useamman sivun suomen kielelle.

Kivikkoinen tie sovelluskauppaan

Windowsille tehty iTunes on käytännössä samankaltainen sovellus, kun olemassa oleva iTunes, mutta se on pakattu siten, että sovelluksen pystyy jakamaan Microsoft Storen kautta. Vanha sovellus ei päivity automaattisesti uuteen, mutta uutta sovellusta ladattaessa asennusohjelma kysyy, haluatko poistaa samalla sovelluksen aiemman version. Muutos ei onneksi vaikuta musiikkikirjastoosi.

Google Playn musiikkisovellusta odottavien ei myöskään kannata odottaa sovelluksen tuloa Microsoft Storeen aivan lähiaikoina. Google yritti vetää mutkat suoriksi sujauttamalla kaikessa hiljaisuudessa Chrome-asennusohjelman Microsoft Storeen. Ohjelma poistettiin kuitenkin sovelluskaupasta pikaisesti "turvallisuusongelmien vuoksi". Uskomme siis, että kilpailijoiden tie Microsoft Storeen tulee jatkosskin olemaan kaikkea muuta kuin ruusuinen.

Lähde: Ars Technica

Cat Ellis

Cat is the editor of TechRadar's sister site Advnture. She’s a UK Athletics qualified run leader, and in her spare time enjoys nothing more than lacing up her shoes and hitting the roads and trails (the muddier, the better)