Vuotaneet iPhone 11 -kuvat viittaavat kolmeen takakameraan

Seuraava iPhone 11 -puhelin julkaistaan aikaisintaan syyskuussa 2019, mutta nettiin on jo vuotanut ensimmäiset melko yksityiskohtaiset kuvat Applen mahdollisesta tulevasta mallista.

Vuodon takana on luotettavalla maineella varustettu @OnLeaks, jonka löydöt julkaistiin alkujaan DigitIndiassa. Vuodetuissa renderöinneissä nähdään väitetysti Applen seuraava lippulaivamalli, jonka selkein ominaisuus näyttäisi olevan kolmen takakameraa. Linssit ovat asetettu isoon neliskanttiseen rykelmään puhelimen vasempaan yläkulmaan ja ovat hieman koholla.

Kameroiden järjestely on hieman outo, sillä ne on asetettu kolmion muotoon. Myös salama sekä mikrofoni ovat liitetty samaan rykelmään.

Nämä jäävät vuodettujen renderöintien oleellisimmiksi havainnoksi. Kuvien perusteella takakansi näyttäisi olevan tehdyn lasista, minkä lisäksi siihen on merkattu tutut Apple-logot sekä iPhone-teksti. Äänenvoimakkuuden säädin sekä virtanäppäimet näyttäisivät olevan iPhone XS:stä tutulla tavalla puhelimen vasemmalla ja oikealla reunalla.

Mahdollisesti iPhone 11 Max

Kuvavuotojen lisäksi @OnLeaks väittää, että vuonna 2019 julkaistaan kolme uutta iPhone -mallia, jotka jatkavat iPhone XS -, iPhone XS Max - ja iPhone XR -malleja. Vuodettujen kuvien mallia ei mainittu, mutta ottaen huomioon ylimääräisen kameralinssin, kyseessä on todennäköisesti iPhone 11 Max.

Vuoto kannattaa pitää kuitenkin visusti huhuna, sillä näin aikainen ja todella yksityiskohtainen vuoto on hyvin harvinaista iPhonen kohdalla.

Lisäksi lähteen mukaan puhelimet ovat edelleen prototyyppien testausvaiheessa (Engineering Validation Test), joten niihin saatetaan tehdä vielä muutoksia ennen julkaisua, vaikka kuvat olisivatkin tarkkoja suunnitteluvaiheen otoksia.

Puhumattakaan siitä, että ainakin meidän mielestä kuvista paljastunut uusi muotoilu on ruma, kiitos valtavan kameraryppään. Eikä Apple ole tunnettu rumista muotoilustaan, mikä herättää meissä hieman skeptisyyttä.

Tosin myös toinen luotettava vuotolähde @Universelce väittää kuvien olevan aitoja, joten niiden todenperäisyyttä ei kannata suorilta käsin heittää sivuun.

Joonas Pikkarainen

Joonas Pikkarainen on teknologia- ja pelitoimittaja, jolla on erityisen vahvat juuret juuri pelialan raportoinnista useissa eri kotimaisissa medioissa. Muihin kiinnostuksiin lukeutuvat valokuvaus, videotuotanto ja elokuvat, sekä oikeastaan kaikki muu siltä väliltä ja näiden lisäksi.