iPhone XS och iPhone XS Max ska enligt rapporter ha drabbats av ett laddningsfel

iPhone XS Max

Det var bara en vecka sedan de sprillans nya iPhone XS och iPhone XS Max släpptes till allmänheten och det verkar redan som ett problem med de nya enheterna har dykt upp. Det är nämligen några av enheterna som inte laddas, om skärmen är låst när laddningskabeln ansluts.

Vi vet inte allt för mycket om problemet ännu, men baserat på foruminlägg och YouTube-videor verkar det vara sant, även om omfattningen av problemet inte är klar ännu. Vi har testat hur laddningen fungerar på vår iPhone XS på TechRadar-kontoret och funktionen verkar fungera bra, så det är åtminstone inte något som påverkar alla enheter.

Vissa användare har rapporterat att de inaktiva skärmarna gör att mobilerna inte känner igen laddningskabeln. I varje fall vi sett hittills, verkar det som att laddningen fortsätter som vanligt så fort mobilen låses upp eller används på något sätt.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

Förmodligen mjukvarurelaterat

Med tanke på att laddningen bara verkar inaktiveras under vissa omständigheter, verkar det vara ett mjukvaruproblem som Apple kommer att kunna åtgärda med en snabb iOS-uppdatering, istället för att behöva återkalla miljontals iPhones bara dagar efter att de skickats ut. Apple har inte kommenterat på problemet ännu, men vi kommer att ladda upp deras svar här så fort vi får höra något.

Det kan hända att buggen är relaterad till de begränsningar Apple lagt till runt USB-tillgången på iPhone med iOS 12. De är designade att göra det svårare att extrahera data från enheten när skärmen är låst, men det kan ha stört även laddningen.

Allt detta är bara spekulation för tillfället och vi måste vänta och se vad Apples ingenjörer säger när de kikat på problemet. Med tanke på att iOS 11 hade en hel del buggar, som bland annat problem med autokorrigeringen och skärmar som inte svarade, kommer Apple förmodligen vilja åtgärda det här så snabbt som möjligt.

Via MacRumors

David Nield
Freelance Contributor

Dave is a freelance tech journalist who has been writing about gadgets, apps and the web for more than two decades. Based out of Stockport, England, on TechRadar you'll find him covering news, features and reviews, particularly for phones, tablets and wearables. Working to ensure our breaking news coverage is the best in the business over weekends, David also has bylines at Gizmodo, T3, PopSci and a few other places besides, as well as being many years editing the likes of PC Explorer and The Hardware Handbook.