De bedste actionkameraer

PRICE
VERDICT
REASONS TO BUY
REASONS TO AVOID
VERDICT
REASONS TO BUY
REASONS TO AVOID
GoPro Hero 9 Black bedste actionkamera
(Foto: Future)

Leder du efter det bedste actionkamera, du kan købe? Du kan ikke længere kun vælge mellem GoPros, da en lang række producenter, fra Akaso til DJI, nu har gjort disse robuste små videokameraer til et yderst konkurrencepræget marked - og den gode nyhed er, at det betyder, at vi aldrig har haft flere valgmuligheder.

Bagsiden af medaljen er naturligvis, at det kan gøre det sværere at beslutte, hvilket der er bedst for dig. Er GoPros stadig de bedste muligheder for videokvalitet, eller har Insta360 stjålet kronen med sin One R 1-inch Edition? Og er de mange budgetmuligheder for gode til at være sande, eller er de af den fremragende værdi, de lover at være?

Vi har besvaret alle disse spørgsmål og flere andre i vores liste nedenfor. Men uanset dit budget eller behov har de bedste actionkameraer alle et par ting til fælles. De er alle udstyret med elektronisk billedstabilisering (af varierende kvalitet) for at udjævne eventuelle stød og fald. Og fordi de er bygget til at være robuste, er stødmodstand og vandtæthed for det meste standard.

Mange af de nyeste actionkameraer har også smartphone-tilslutning til direkte redigering, deling og streaming til sociale medier - ideelt, hvis du planlægger at lave action-vlogs til venner, familie eller fans. Nogle modulære actionkameraer giver dig også mulighed for at ændre din optagelse med nyttigt tilbehør, f.eks. mikrofoner, for at forbedre kvaliteten af dit indhold.

Vores valg til titlen som det bedste actionkamera er i øjeblikket GoPro Hero 9 Black. Det er uden tvivl det mest alsidige actionkamera nogensinde og kan optage detaljerede, smørbløde 5K-optagelser, mens et arsenal af smarte filmfunktioner gør det nemt at tage fede billeder. Dens frontvendte skærm er også praktisk for vloggere. Når det er sagt, er 4K-video ikke en stor forbedring i forhold til GoPro Hero 8 Black - og mange vil måske finde bedre værdi andre steder.

Det rigtige actionkamera til dig afhænger i høj grad af, hvad du har planer om at optage, og af dit budget. Vi har testet de nyeste og bedste hårdføre videokameraer, og du kan finde vores anbefalinger i denne købsguide. Så uanset om du ønsker en prisbillig løsning til at sætte på dit styr eller en high-end-løsning til optagelser i topkvalitet, vil denne liste hjælpe dig.

De bedste actionkameraer netop nu:

Hvorfor du kan stole på TechRadar Vores ekspert anmeldere bruger timer på at teste og sammenligne produkter og tjenester, så du kan vælge det bedste for dig. Find ud af mere om, hvordan vi tester.

  1. GoPro Hero 9 Black
  2. Insta360 One R 1-inch Edition
  3. GoPro Hero8 Black
  4. GoPro Hero 7 Black
  5. DJI Osmo Action
  6. Insta360 One R
  7. GoPro Max
  8. Insta360 Go 2
  9. GoPro Hero7 Silver
  10. GoPro Hero 7 White
  11. Sony RX0 II

GoPro Hero 9 Black

(Image credit: GoPro)

1. GoPro Hero9 Black

Det mest alsidige actionkamera, der nogensinde er lavet

Specifikationer

Vægt: 126g
Vandtæt: 10m
5K video: 30 fps
4K video: op til 60fps
2.7K: op til 120fps
1440p: op til 120fps
1080p: op til 240fps
720p: op til 240fps
Still-opløsning: 20MP
Batteri: 1720 mAh

Grunde til at købe

+
5K video fanger mange detaljer 
+
Frontdisplay til vlogging 
+
Forbedret batterilevetid 
+
Ny og forbedret software

Grunde til at lade være

-
Bagskærm ikke følsom nok
-
Lille forbedring i forhold til 4K-video

GoPros seneste flagskibsmodel er det mest alsidige actionkamera, der nogensinde er lavet. Det er også en af de få modeller, der er i stand til at optage video i 5K-kvalitet takket være en 23.MP-sensor, der fanger alt i fremragende detaljer. Ligesom DJI Osmo Action finder du en skærm foran, derudover har modellen et større batteri, hvilket betyder, at du kan bruge den til længere optagelser. Du finder også nogle nye softwarefunktioner i kameraet, et eksempel er HindSight, som giver dig mulighed for at registrere, hvad der skete 15-30 sekunder, før du trykker på knappen.
Det detaljeniveau, du får med 5K-optagelsen, er strålende. Andre enheder på denne liste kan give dig bedre værdi for pengene, hvis du har specifikke anvendelser til dit actionkamera. Men når det kommer til alsidighed og smarte funktioner, er der intet kamera, der slår GoPro Hero9.

Læs hele vore test af GoPro Hero9 Black

Insta360 One R 1-inch edition

Image Credit: TechRadar (Image credit: Future)

2. Insta360 One R 1-inch edition

Bedre end GoPro i svag belysning

Specifikationer

Vægt: 158,2 g
Vandtæt: 5m
5.3K: Op til 30fps
4K video: Op til 60fps
1080p: Op til 120fps
Still-opløsning: 19 MP
Batterilevetid: 1.190 mAh

Grunde til at købe

+
Stor sensor med fremragende billedkvalitet 
+
Fungerer godt i svagt lys

Grunde til at lade være

-
Langsom fil-eksportering
-
Langsom software

Det modulære Insta360 One R-kamera fås nu med en 1-tommer sensor, og det er fortsat en stærk konkurrent til GoPros Hero-serie. Den store sensor giver billeder i svagt lys, der er lysere, renere og mere detaljerede end GoPro Hero9 Black. Stillbillederne i råformat er imponerende, og de videoer, du får fra dette kamera, er skarpe, både i 5.23K / 25p og 4K / 60p. GoPro-kameraer har dog bedre processorer og er mere effektive. Videoer fra Insta360 One R lider af ujævnheder i detaljerede områder. One R er heller ikke så intuitiv i brugen som GoPro, og softwaren er lidt langsom, når det kommer til fileksport. På trods af dette tilbyder Insta360 One R 1-inch edition nogle af de bedste stillbilleder og videoer, du kan få fra et actionkamera. Sensoren håndterer billedstabilisering bedre end de fleste. Insta One R 1-inch edition er et fleksibelt 5K-kamera med god kapacitet i svagt lys.

Læs hele  anmeldelsen: Insta360 One R 1-inch Edition

GoPro Hero8 Black

(Image credit: TechRadar)

3. GoPro Hero8 Black

Et alsidigt kamera, der er ideelt, hvis du ikke har brug for en frontskærm

Specifikationer

Vægt: 126g
Vandtæt: 10m
4K video: op til 60fps
1080p: op til 240fps
720p: op til 240fps
Still-opløsning: 12MP
Batteritid: 1220mAh

Grunde til at købe

+
Bedste digitale stabilisering
+
Tidssparende Capture Presets
+
Indbyggede mounting arms
+
Forbedret mikrofon

Grunde til at lade være

-
Ingen frontskærm
-
Ringe ydelse ved dårlig belysning

Selv om GoPro Hero9 har overtaget som det bedste GoPro kamera, så har GoPro Hero8 Black stadig en masse at byde på. GoPro Hero8 Black er yderst brugervenligt, og har masser af gode features. Den kommer blandt andet med fremragende digital billedstabilisering . Og hvad er endnu mere vigtigt: Det har indbygget mulighed for livestreaming, så du kan dele dine eventyr direkte på Facebook, hvis du har lyst. GoPro har endda strømlinet appen, så det nu er lettere at redigere og dele optagelser. Det er også blevet nemmere at montere kameraet på stativ, så alt i alt er der tale om et vel gennemtænkt  action kamera for både begyndere og professionelle.

Læs hele vore test af GoPro Hero8 Black 

GoPro Hero7 Black

(Image credit: Future)

4. GoPro Hero7 Black

En imponerende men ikke perfekt modulær løsning af god kvalitet

Specifikationer

Vægt: 118g
Vandtæt: 10m
4K: Op til 60fps
1080p: Op til 240fps
720p: Op til 240fps
Stilbilleder opløsning: 12MP
Batteri: 1-3 timer

Grunde til at købe

+
Fremragende 4K video
+
HyperSmooth er meget effektivt

Grunde til at lade være

-
Problemer med stemmekommandoer
-
Skærmen reagerer ikke altid

Selvom det i store træk ligner Hero6 Black, som det erstatter, byder Hero7 Black på et par store forbedringer. Den mest markante er tilføjelsen af GoPros helt nye billedstabilisator-teknologi kaldet HyperSmooth. Det er virkelig imponerende og giver næsten gimball-agtigt bløde optagelser. TimeWarp er endnu en ny funktion, som kombinerer ideen fra frame-by-frame time-lapse-optagelser (som du kan optage separat) med HyperSmooth – i realiteten en rolig hyperlapse. Brugerfladen har også fået en overhaling og er nu meget bedre at bruge. Med Hero7 Black får du silkebløde 4K-videooptagelser – dette er det bedste action-kamera du kan købe.

Læs hele anmeldelsen: GoPro Hero7 Black

DJI Omso Action

(Image credit: Future)

5. DJI Osmo Action

Mere end bare en GoPro-klon

Specifikationer

Vægt: 134g
Vandtæt: 11m
4K video: Op til 60fps
1080p: Op til 240fps
720p: Op til 240fps
Still-opløsning: 12MP
Batterilevetid: 1-2.5 timer

Grunde til at købe

+
Frontvendt farveskærm
+
God stabilisering
+
God farve-reproduktion

Grunde til at lade være

-
Ingen stabilisering for HDR video
-
Ingen livestreaming

Selv om DJI er bedst kendt for at producere nogle af de bedste forbruger-droner på markedet, så laver de også fremragende gimbals og action kameraer, inklusive Osmo Mobile Pocket. Med den frontvendte skærm er DJI Osmo Action et glimrende valg for vloggere, og det kommer med en temmelig god billed-stabilisering. Det virker desværre ikke nær så godt, når det handler om HDR-video, og man kan heller ikke livestreame fra kameraet. Når det er sagt, så er det et godt kamera til selfie-generationen. 

Læs hele anmeldelsen: DJI Osmo Action (engelsk)

De bedste actionkameraer Insta360 One R

(Image credit: Future)

6. Insta360 One R

En imponerende, men ikke perfekt, modulær løsning af god kvalitet

Specifikationer

Vægt: 130.5g
Vandtæt: 5m (med etui)
5.7K: op til 30fps
4K: op til 30fps
1080p : op til 200fps
Stilbilleder opløsning: 18.5MP
Batterilevetid: 1150mAh

Grunde til at købe

+
Modulært og alsidigt design
+
Solid 4K og 360-grader billedkvalitet

Grunde til at lade være

-
Meget lille skærm
-
Markante fejl ved lanceringen

Den nærmeste konkurrent er GoPro Hero8 Black. Det kamera har godt nok smart udstyr, men Insta360 One R er et vaskeægte modulært actionkamera, bestående af et batteri, styring og kamerablok. Det betyder, at du kan skifte det sidste ud afhængig af situationen og vælge imellem et 4K actionkamera, et 360-grader kameraer, og et én-tomme sensor, hvis du har købt denne. I teorien får du tre kameraer i ét – men er det så godt? På mange måder, ja. Det er lidt større end Hero8 Black og føles overraskende solidt. Det kræver dog et etui, hvis du vil bruge det under vand. Billedkvaliteten er skarp og pålidelig med gode detaljer i mørke områder.

På andre områder halter det lidt. Billedbehandlingen kan ikke helt hamle op med Hero8 Black, og den lille touch-skærm på 1.3 tommer er for lille til at vise 16:9 materiale. Det er også værd at huske at dobbelt-linsepakken koster mere end GoPro Max. Til den pris får du en modulær tilgang, som både er fleksibelt og godt lavet og kan give dig god 4K-video og 360-grader optagelser. Såfremt du kan rette nogle af problemerne med billedbehandlingen via software, er Insta360 One R værd at overveje, hvis du både vil have 360-graders video og et godt almindeligt actionkamera.

Læs hele ammeldelsen: Insta360 One R

TechRadar

(Image credit: TechRadar)

7. GoPro Max

Det bedste vandtætte 360-graders actionkamera

Specifikationer

Vægt: 163g
Vandtæt: 5m
5.6K spherical video: op til 30fps
1440p 2D video : op til 60fps
Still-opløsning: 16.6MP
Batterilevetid: 108 minutter (1440p), 78 minutter (5.6K)

Grunde til at købe

+
Optager 5.6K, 360-grader video
+
Kameraet sætter selv billederne sammen

Grunde til at lade være

-
Lav opløsning på 2D-optagelser
-
Ikke det bedste ved lav belysning

Vil du kun skyde traditionelle actionkameraoptagelser (som ikke er i 360 grader) og af den bedst mulige kvalitet, så er GoPro Hero 8 Black stadig det bedste valg. Men kan du godt lide tanken om at kunne beskære og reframe dine optagelser, efter de er blevet skudt, og vil du gerne have god lydkvalitet, så bør du overveje Max-udgaven. GoPros dyreste actionkamera har to fiskeøjelinser, som optager sfærisk 5.6K-video, som du senere kan beskære til 2D via OverCapture-softwaren.

Ligesom Hero 8 Black er det proppet med funktioner, herunder seks mikrofoner (som optager glimrende lyd, som ikke helt lever op til GoPros egne anprisninger), optagefunktioner som TimeWarp og indbyggede monteringsfingre, som sikrer, at du ikke har behov for ekstra mounts, når kameraet skal monteres til noget.

Desværre byder Max ikke på den bedste 2D-videokvalitet (da det først skal konverteres fra fiskeøjebilledet, og på grund af sin maxopløsning på 1440/60p) og kan samtidig ikke helt matche Hero8 Black ved lav belysning. Men det er stadig et af de bedste vandtætte 360-grader kamera på markedet.

Læs vores dybdegående anmeldelse af: GoPro Max

Insta360 Go 2

(Image credit: Future)

8. Insta360 Go 2

Et lille actionkamera med et meget smart etui

Specifikationer

Vægt: 26.5g
Vandtæt: 4m
1440p video: op til 50fps
1080p video: op til 50fps
Opløsning af stillbilleder: 9.2MP
Batteri: 30 minutter (150 minutter med opladningsetui)

Grunde til at købe

+
Virkelig lille formfaktor
+
Opladningsetui til stativ

Grunde til at lade være

-
Ingen visning til indramning
-
Kun vandtæt til 4 m

Insta360 Go 2, der er blevet præsenteret som "verdens mindste actionkamera", er et virkelig lille kamera, der er designet til hurtig og nem optagelse. På trods af sin lillebitte konstruktion kan Go 2 optage fremragende 1440p-videoer med 50 billeder pr. sekund med gode detaljer og et rimeligt dynamisk område. Dets evner til billedstabilisering kan ikke måle sig med GoPro Hero 9 Black, men Go 2's FlowState-smarte funktioner kan stadig udjævne gåbevægelser rimeligt godt. 

Den største opgradering i forhold til den oprindelige Insta360 Go er nok den opdaterede opladningsboks. Knapper og en minitilstandsskærm forandrer brugeroplevelsen, så du kan bruge etuiet som fjernbetjening. Det kan også øge batterilevetiden betydeligt og fungere som stativ til nem selvfotografering. Tilføj 4 meter vandtæthed til specifikationerne, og selvom det måske ikke er en total innovation, er Go 2 et alsidigt, tilgængeligt og ordentligt bærbart actionkamera.

Læs hele anmeldelsen: Insta360 Go 2 (på engelsk)

GoPro Hero7 Silver

(Image credit: GoPro)

9. GoPro Hero7 Silver

GoPros mellemklassemodel

Specifikationer

Vægt: 118g
Vandtæt: 10m
4K video: Op til 30fps
1080p: Op til 60fps
720p: Op til 60fps
Stilbilleder: 10MP
Batteri: 1-3 timer.

Grunde til at købe

+
Let at bruge
+
Gode 4K-optagelser

Grunde til at lade være

-
Begrænset billedkontrol
-
Artefakter er synlige i billederne

Hvor GoPro Hero9 Black er toppen af GoPro-serierne, befinder Silver 7 sig tættere på bunden. Men selvom det ikke kan alle de samme tricks som de nyere generationer, er kameraet aggressivt prissat, især hvis du ser på, hvor meget tech du får for pengene. Dette inkluderer stabiliseret 4K-videooptagelse, vandtæthed ned til 10m, en 2-tommer touch-skærm på bagsiden, samt stemmekontrol, der lader dig styret kameraet uden at røre en finger. Et godt valg til førstegangskøbere. 

Læs hele anmeldelsen: GoPro Hero7 Silver (på engelsk)

GoPro Hero 7 White

(Image credit: Future)

10. GoPro Hero7 White

Sælges ikke officielt længere, men en god 1080p-model, hvis du kan finde den

Specifikationer

Vægt: 92 g
Vandtæt: 10 meter
4K-video: Ingen
1080p: op til 60 fps
720p: op til 240fps
Stilbilleder: 10 MP
Batterilevetid:: 1-3 timer

Grunde til at købe

+
God 1080p videokvalitet
+
Let at bruge
+
Vandtæt uden etui
+
Ok stabilisering

Grunde til at lade være

-
Ingen 4K-video
-
Begrænset foto-opløsning

Leder du efter et vandtæt, robust actionkamera, der kan optage 1080p-video i god kvalitet? Så er Hero 7 White et godt alternativ, hvis det altså lykkes dig at finde en på markedet. GoPro stoppede salget et års tid efter lancering, men du kan stadig finde det i butikker og online rundt omkring. Og det er bestemt værd at overveje, hvis du ikke har brug for nogen af GoPros mere avancerede optagefunktioner som TimeWarp eller slo-mo. Den største minus er manglen på 4K-videoer, og du er begrænset til GoPro fisheye-stilen, da der ikke er nogen mulighed for at ændre dit synsfelt. Men 1080p-videokvaliteten er virkelig god med et imponerende dynamisk område og detaljer, der er på niveau med Hero 7 Silver, og lydkvaliteten er også anstændig. Den er enkel at bruge, og det er en fordel, hvis du ikke vil rode med Protune-indstillinger eller oprette specielle effekter.

Sony RX0 II

Image Credit: Yi (Image credit: Sony)

11. Sony RX0 II

Verdens mindste 4K-videokamera

Specifikationer

Vægt: 132g
Vandtæt: 1m
4K video: Op til 30fps
1080p: Op til 120fps
720p: Op til 960fps
Still-opløsning: 15.3MP
Batterilevetid: Omkring 2 timer

Grunde til at købe

+
Imponerende specs
+
God skærm

Grunde til at lade være

-
Dyrt

RX0 II er bade et action-kamera og et stilkamera. Dette lille anden generationskamera har en stor sensor på 1 tomme (ligesom Sonys dyrere kompaktkameraer) som kan tage stilbilleder på 15.3MP, imens der er en topklasse Zeiss Tessar T* 24mm f/4 fixed vidvinkellinse. Ikke alene er den ultrakompakt men er også modstandsdygtig overfor slag og vand, kan skyde video i 4K med 30fps og Full HD optagelser med 120fps. Denne anden generation har en Soft Skin Effect mode samt avanceret Eye AF imens Sony har formået at presse en justerbar LCD-skærm ind (som kan vinkles 180 grader op og 90 grader ned). Det kan være lidt besværligt at bruge og koster en del, så passer dermed heller ikke så godt til den almindelige forbruger. Til de der har brug for et holdbart lille kamera, som kan skyde i 4K, bør dette dog være en mulighed.   

Læs vores dybdegående anmeldelse af: Sony RX0 II 

Phil Hall

Phil Hall is an experienced writer and editor having worked on some of the largest photography magazines in the UK, and now edit the photography channel of TechRadar, the UK's biggest tech website and one of the largest in the world. He has also worked on numerous commercial projects, including working with manufacturers like Nikon and Fujifilm on bespoke printed and online camera guides, as well as writing technique blogs and copy for the John Lewis Technology guide.