LG:n julkaisema 8K-televisio tulee todennäköisesti maksamaan yhtä paljon kuin uusi auto

Monet meistä ovat hankkineet vasta ensimmäisen 4K-television tai ehkäpä 5K-näytön, mutta LG elää jo tulevaisuudessa. Korealaisvalmistaja julkaisi nimittäin IFA 2018 -messuilla maailman ensimmäisen 8K-television. 

OLED-teknologialla toimivan 88-tuumaisen television resoluutio on järisyttävät 7680 x 4320. Pikselimäärä tuntuu vielä aivan käsittämättömän suurelta, mutta sanoimme toisaalta samaa joitain vuosia sitten myös 4K:sta – ja nyt resoluutio on käytössä jo joissain älypuhelimissa.

Emme saaneet laitteesta vielä mitään tarkempia teknisiä tietoja, mutta LG kertoi julkaisun yhteydessä uskovansa vankasti siihen, että 8K-resoluutiosta tulee seuraava merkittävä mullistus televisiomarkkinoilla.

Meillä ei ole toistaiseksi mitään tietoa sen tarkasta julkaisupäivästä ja hinnasta. Jotain osviittaa hintatasosta antanee kuitenkin se, että LG:n ensimmäinen 77-tuumainen 4K OLED TV maksoi julkaisuhetkellään noin 22 000 euroa. 8K-malli tulee tuskin olemaan ainakaan sitä edullisempi.

Emme vielä myöskään tiedä, voiko televisiolla katsoa Full HD- tai 4K-materiaalia tavallista terävämmällä resoluutiolla. Kyseessä kun oli pikemminkin LG:n tulevaisuuden näyttötekniikan esittely kuin varsinainen tuotejulkaisu.

Nykyennusteiden mukaan 8K-resoluutiosta tulisi markkinoiden perusresoluutio vuoteen 2022 mennessä. Silloin on hauska muistella, miten kaukaiselta tuo ajatus tuntui lukiessa tätä artikkelia vuonna 2018.

  • IFA 2018 on Euroopan suurin tekniikkatapahtuma. TechRadarin kansainvälinen tiimi raportoi kaikki viimeisimmät uutiset ja ensikatsaukset paikan päältä Berliinistä. 
Gareth Beavis
Formerly Global Editor in Chief


Gareth has been part of the consumer technology world in a career spanning three decades. He started life as a staff writer on the fledgling TechRadar, and has grown with the site (primarily as phones, tablets and wearables editor) until becoming Global Editor in Chief in 2018. Gareth has written over 4,000 articles for TechRadar, has contributed expert insight to a number of other publications, chaired panels on zeitgeist technologies, presented at the Gadget Show Live as well as representing the brand on TV and radio for multiple channels including Sky, BBC, ITV and Al-Jazeera. Passionate about fitness, he can bore anyone rigid about stress management, sleep tracking, heart rate variance as well as bemoaning something about the latest iPhone, Galaxy or OLED TV.