Google Assistant har precis fått en stor uppdatering

Google Assistant är förmodligen världens smartaste digitala assistant som finns tillgänglig just nu och nu har den precis blivit ännu bättre, då Google precis rullat ut en uppdatering till den på mobila enheter.

Ändringarna kommer som ett resultat efter att företaget insett att nästan hälften av alla interaktioner på Google Assistant involverar både röst- och rörelsekontroller. Därför har de nu lagt ett större fokus på de visuella delarna för rörelsekontroller.

Detta innebär större bilder, GIF-filer och nya kontroller som låter dig hantera dina smarta hem-enheter via rörelser, som till exempel att svepa för att justera ljusstyrkan på dina smarta lampor.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

Det nya utseendet på Google Assistant.

Det nya utseendet på Google Assistant.

En bättre översikt av din dag

Gränssnittet för meddelanden kommer också att ändras, så du kan använda dina fingrar för att snabbt redigera meddelanden du skrivit, som till exempel att lägga till ett komma eller ändra ett ord.

Du kommer dessutom kunna se en översikt av din dag genom att enkelt svepa uppåt på Google Assistant skärmen.

Uppdateringen ger dessutom tredjepartsutvecklare nya verktyg för att dra nytta av utrymmet på skärmen. FitStar använder till exempel numera GIF-filer för att ge dig en förhandsgranskning av ett träningsprogram och Starbucks använder miniatyrbilder för att låta dig välja mellan olika föremål från menyn.

Sammanfattningsvis verkar det som att Google Assistant kommer att vara lika bra som tidigare när det kommer till röstkontroller, men kommer erbjuda ett mer tilltalande gränssnitt och mer kontroll vid de tillfällena du hellre gör saker och ting på ett gammaldags sätt - med svep och klick.

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.