Fortnite ottaa nyt muutkin Android-käyttäjät jonotuslistalle

Fortnite for Android

Fortnite on ollut pelattavissa iOS:llä jo muutaman kuukauden, mutta Androidille se saapui vasta Note 9:n julkaisun yhteydessä perjantaina. Peli on pelattavissa aluksi pelkästään Samsungin puhelimilla (Galaxy S7 ja uudemmat), mutta muidenkin puhelinten omistajat voivat liittyä pelin jonotuslistalle Epic Gamesin verkkosivuilla. Epic Games aikoo kutsua jonottavat pelaajat kokeilemaan Androidille tehtyä betaversiotaan. Kannattaa olla ripeä, sillä Android-käyttäjät pääsevät mukaan jonotusnumeronsa perusteella.

Betaversio toimii käytännössä kaikilla tärkeimmillä uudehkoilla Android-puhelimilla. Listalta löytyy Samsungin mallien lisäksi mm. Google Pixel -mallit, Asus ROG Phone, Honor 10, Huawei P20 Pro, LG G7 ThinQ, Nokia 8, OnePlus 5/5T/6 ja Razer Phone. Voit lukea listauksen kaikista 58 tuetusta laitteesta täältä.

Emme varsinaisesti tiedä, kuinka kauan pelaajat joutuvat odottamaan kutsua. Uskomme, että peli on jo melko valmis, mutta Epic Games haluaa yksinkertaisesti lisätä pelaajien määrää hallitusti, jotta se voi varmistaa mahdollisimman sulavan käyttöönoton.

Epic Gamesin lähettämän sähköpostin mukaan ensimmäiset käyttäjät saisivat kutsun lähipäivien aikana.

Pelin asentaminen

Fortniten lataaminen iPhonelle tapahtuu samalla tavalla kuin muidenkin sovellusten kohdalla, mutta Androidin tapauksessa Epic Games päätti jättää sovelluksen pois Google Play Kaupasta. Sen asentaminen on siitä huolimatta yksinkertaista. Pelaajan täytyy vain ladata ohjelmistopaketti suoraan Epic Gamesin omilta verkkosivuilta. Jos kuitenkin kaipaat apua suosikkipelin asennukseen, voit tutustua tästä yksityiskohtaiseen asennusoppaaseemme.

Kehotamme kaikkia Fortnite-pelaajia myös pieneen varovaisuuteen, sillä moni huijari yrittää jakaa Fortniten nimellä esiintyviä sovelluspakkauksia, jotka sisältävät tosiasiassa erilaisia haittaohjelmia. Jopa Google on lisännyt varoitustekstin omaan sovelluskauppaansa. Jos käyttäjä yrittää etsiä Fortnitea Google Play Kaupasta, saa hän varoitusviestin, jossa kerrotaan, etteivät kyseiset hakutulokset edusta aitoa Fortnite-peliä. Pelin saa ladattua turvallisesti Forniten kotisivulta painamalla sivun oikeasta yläkulmasta löytyvää keltaista download-palkkia.

Android-pelaajat pystyvät itse asiassa asentamaan pelin jo ennen kutsun saapumista, mutta pelikentille pääsee vasta kutsun kilahtaessa sähköpostin saapuneet-kansioon. Täytyy myös muistaa, että Android-versio on edelleenkin pelkkä beta, joten se ei pyöri vielä yhtä sulavasti kuin lopullinen versio.

Lähde: SlashGear

David Nield
Freelance Contributor

Dave is a freelance tech journalist who has been writing about gadgets, apps and the web for more than two decades. Based out of Stockport, England, on TechRadar you'll find him covering news, features and reviews, particularly for phones, tablets and wearables. Working to ensure our breaking news coverage is the best in the business over weekends, David also has bylines at Gizmodo, T3, PopSci and a few other places besides, as well as being many years editing the likes of PC Explorer and The Hardware Handbook.