Spelare visar intresse för VR-portar till No Man's Sky i ny undersökning

Hello Games No Man's Sky i VR?

Den episka rymdutforsknings-simulatorn No Man's Sky kan planera ett intergalaktiskt hopp till virtuell verklighet.

Utvecklaren Hello Games har bett om feedback från spelare i en undersökning, där de frågade vad spelare vill se i kommande uppdateringar och patchar.

Förutom frågor om hur mycket tid spelare ägnat på spelets olika delar och vad de tycker om mest att göra, fick de även en chans att göra sin röst hörd om vad de mest skulle vilja se i spelet i framtiden. Exempel på detta var bland annat större multiplayer-lobbies (efter att multiplayer äntligen introducerades till spelet 2018), förbättrad utforskning under vattnet, större variation på planeterna och mer.

I listan fanns det dessutom ett alternativ för VR.

Eftersom det är en utforskarsimulator i förstaperson, känns VR som ett naturligt steg för spelet att ta. Detta är något som gör det möjligt för spelare att utforska No Man's Sky färgglada, utomjordiska miljöer i 360 grader.

Vi har fortfarande inte fått någon information om vilka plattformar VR-funktionen i sådana fall skulle komma att introduceras på och för närvarande verkar förslaget bara vara i ett undersökningsskede. Med tanke på att majoriteten av dess användare spelar på PC, kan vi tänka oss att Hello Games kan komma att erbjuda spelet på HTC Vive, Oculus Rift och eventuellt PSVR också.

Mot nya höjder

Det var fullt av hajp kring den ursprungliga lanseringen av No Man's Sky, som följdes av en enorm besvikelse över de begränsade möjligheterna det ambitiösa rymdutforskningsspelet faktiskt erbjöd.

Onlinefunktioner som multiplayer dök äntligen upp under juli 2018 i No Man's Sky NEXT-uppdateringen, som tog spelet till nya höjder och som äntligen gav spelare vad många ansåg att de blivit lovade redan vid lanseringen. 

VR-portar har blivit ett allt populärare val för företag till deras stora franchises i hopp om att förlänga spelens livslängd, några exempel på detta är Fallout VR, Doom VFR och det senaste tillskottet Borderlands 2 VR.

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.