Läckta bilder av iPhone 9 tyder på en ny kamera på baksidan

Lanseringen av Apples nästa iPhone är bara runt en månad bort och det innebär att läckor dyker upp med jämna mellanrum. Idag har en ny bild läckts ut, som ska visa upp iPhone 9 direkt från fabriksgolvet.

Uppdatering: Ännu en läckt bild från en separat läcka verkar stödja den suddiga bilden nedanför. Mer detaljer i slutet av denna artikel.

Bilden lades upp på /Leaks och ger oss en ganska suddig titt på enhetens baksida, som ska vara Apples "prisvärda" iPhone 9 med en skärm på 6,1 tum.

Jämfört med iPhone 8 (bilden nedanför), verkar enheten på den läckta bilden ha en större kamerasensor, något som tyder på att Apple kommer att utrusta deras nya iPhone med ny kamerateknologi.

(OBS. Länkar i den här artikeln kan vara skrivna på engelska)

Den nya iPhone eller bara en falsk kopia? (Källa: /Leaks)

Den nya iPhone eller bara en falsk kopia? (Källa: /Leaks) (Image credit: /Leaks)

Ny placering

Om den här bilden verkligen visar upp iPhone 9 och inte en prototyp eller en falsk kopia, verkar det som att Apple även kan ha ändrat placeringen av blixten och flyttat den från sidan till nedanför kameran.

Denna vertikala design används redan på iPhone X, så det känns vettigt om det Cupertino-baserade företaget bestämt sig för att göra samma sak med alla enheter i serien.

En separat iPhone 9-läcka från den tjeckiska hemsidan Letemsvetemapplem stöder den första bilden och visar återigen upp vad som verkar vara den kommande iPhone, med en stor ensam kamera på baksidan med en LED-blixt nedanför.

Läckan delar med sig av ett par bilder, varav en visar upp sidan av iPhone 9 både i vitt och svart. Vi är dock inte övertygade om kvaliteten enheten ser ut att ha. Den verkar inte vara särskilt premium, något som ger upphov till misstankar om huruvida bilderna av enheten är sanna eller inte.

Mobilen på bilderna verkar ha en glansig baksida, något som stöder tidigare rykten om att iPhone 9 kommer att vara gjord i glas. På grund av den dåliga kvaliteten på bilderna och bristen på trovärdig källinformation, rekommenderar vi dock att du tar den här läckan med en nypa salt för tillfället.

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.