Instagram saattaa tukea pian jopa tunnin mittaisia viedoita

Instagram saattaa luopua videoiden lyhyehköstä minuutin maksimipituudesta ja sallia sen sijaan jopa tunnin mittaiset videot.

Wall Street Journalin mukaan Instagram kehittää uutta ominaisuutta, jonka avulla suositun sosiaalisen median painopiste siirtyisi pystysuuntaisiin videoihin. 

Muutos olisi valtavan suuri, sillä tällä hetkellä Instagramin Stories-osion videoiden maksimipituus on 30 sekuntia ja tavalliset videotkin saavat kestää enintään yhden minuutin. Palvelu käyttää pystysuuntaisia videoita jo tarinoissaan, mutta Wall Street Journalin raportti ei kerro koskeeko muutos tarinoita, tavallisia videoita vai molempia niistä.

Pitkiä videoita

Riippumatta siitä kummalla alustalla pitkät videot nähtäisiin, se olisi valtavan suuri muutos Instagramin perusideaan. Täytyy kuitenkin muistaa, että Instagram on nykyään osa Facebookia, joten muutos olisi sitä myöten aiempaa luontevampi. Facebookin suosio on myös laskenut hälyttävästi nuorten keskuudessa samalla kun Instagramista on tullut nuorten tärkein sosiaalinen media.

Viime kuukausien aikana Zuckerbergin yritys on pyrkinyt tuomaan Facebookiin aiempaa pidempiä videoita – ehkä osittain suurempien mainostulojen vuoksi. Pyrkimykset eivät kuitenkaan ole olleet aivan niin tuottoisia kuin Facebook olisi toivonut, sillä suurin osa käyttäjistä valitsee yhä mieluummin YouTuben.

Instagram on kuitenkin huomattavasti aktiivisempi alusta, sillä noin 38 % Instagramin 800 miljoonasta käyttäjästä seuraa Storyja päivittäin. Olisikin loogista, että Facebook yrittäisi tuoda videoita aktiivisten nuorten käyttäjien palveluun.

On vaikea arvioida, olisiko idea menestyksekäs. Instagramin käyttöliittymä vaatisi todennäköisesti uusia päivityksiä, jotta pidempiä videoita olisi esimerkiksi helpompi hakea. Tunnin mittaisen videon katsominen feedistä voisi olla muutenkin hieman puuduttavaa, joten videot täytyisi saada mielellään laajennettua koko näytölle. 

Facebookin täytyy ylipäätään miettiä kiinnostaako Instagram-käyttäjiä katsoa niin pitkiä videoita nopeasti selattavasta palvelusta. Luultavasti suunnitelmana on saada esimerkiksi tubettajia siirtymään Instagramiin, mutta siinä tapauksessa videoihin täytyisi luultavasti laittaa välimainoksia.

Instagramissa pystyy jo tällä hetkellä striimaamaan livenä, joten pitkät videot ovat palvelussa jo arkipäivää. Tavallisten videoiden aikarajojen höllentäminen ei siis välttämättä olisi niin radikaali muutos, miltä se aluksi kuulostaa.

Samanaikaisesti Instagram työstää ilmeisesti myös ominaisuutta, joka kertoisi käyttäjilleen, kuinka paljon aikaa he käyttävät Instagramissa. Sen tavoitteena on saada ihmiset vähentämään sosiaalisissa medioissa kulutettua aikaa.

Wall Street Journalin mukaan suunnitelmat ovat vasta alkuvaiheissa ja saattavat muuttua tai jäädä pois kokonaan.

Emma Boyle

Emma Boyle is TechRadar’s ex-Gaming Editor, and is now a content developer and freelance journalist. She has written for magazines and websites including T3, Stuff and The Independent. Emma currently works as a Content Developer in Edinburgh.