Vuodetut kuvat Nokia 9:stä paljastavat viisi kameralinssiä

Yksi Nokia 9:n – tai Nokia 9 PureView'n, joka myös on sen mahdollinen kutsumanimi – jännittävimmistä huhutuista ominaisuuksista on sen viitoiskamera. Nyt uudet vuodetut kuvat antavat mahdollisuuden kurkistaa puhelinta sen ulkopuolelta.

Luotettavana vuotajana tunnettu 91Mobiles-sivuston @OnLeaks näyttää kuvillaan, että Nokia 9:n takakuoressa on itse asiassa seitsemän rinkulaa, joista viiden arvellaan olevan linssejä, yhden tupla-LED-salama ja yhden luultavasti jonkin sortin etäisyysanturi. 

Vuotaja ei kerro viiden linssin käyttötarkoitusta, mutta arvelujen mukaan ne sisältävät ainakin laajakulman ja syvyystunnistimen.

Näytön puolestaan on kerrottu olevan 5.9-tuumainen ja näyttösuhteeltaan 18:9. Ylä- ja alapuolella näkyvät reunukset, näyttölovea sen sijaan ei. Sormenjälkitunnistinta ei näy, joten oletettavasti se on sisäänrakennettu näyttöön.

Vakuuttava mutta ei vahvistettu tieto

Myös kasvontunnistusmekanismi on tosin mahdollinen, etenkin koska yhden linssin etukameraan näyttäisi olevan yhdistetty kaksi jonkinmoista sensoria.

Nokia 9:n mittojen väitettään olevan 155 x 75 x 7.9 milliä, ja siinä näyttäisi olevan metallinen kehys ja lasista tehty takakuori, kuten kovin monella lippulaivalla tänä päivänä. Kuulokeliitäntää ei kuvissa näy.

Kaikkien vuotojen tavoin suhtaudumme luonnollisesti tähänkin tietyin varauksin. Tiettyjen väitteiden mukaan Nokia 9:ssä olisi vain kaksoiskamera, joskin kyseiset huhut ovat jo hyvin iäkkäitä.

Tuorein vuoto tulee luotettavuudestaan tunnetusta lähteestä, ja nämä kuvat ovat selkeimpiä mitä Nokia 9:stä on toistaiseksi ollut tarjolla. Ne siis saattavat hyvinkin olla totuudenmukaisia, ja totuus selvinneekin kohtuullisen pian. Alun perin huhut ovat kertoneet Nokia 9:n valmistuvan jo tämän vuoden puolella, mutta tuoreimpien tietojen mukaan julkistus saattaa venyä alkuvuoteen 2019.

  • Etkö malta odottaa Nokia 9:ää? Tsekkaa sillä välin arvostelumme Nokia 8 Siroccosta (englanniksi)

Lähde: PhoneArena

James Rogerson

James is a freelance phones, tablets and wearables writer and sub-editor at TechRadar. He has a love for everything ‘smart’, from watches to lights, and can often be found arguing with AI assistants or drowning in the latest apps. James also contributes to 3G.co.uk, 4G.co.uk and 5G.co.uk and has written for T3, Digital Camera World, Clarity Media and others, with work on the web, in print and on TV.