Supermans Henry Cavill vill spela Geralt i Netflix' kommande The Witcher-serie

Supermans Henry Cavill har sagt att det skulle vara "fantastiskt" att få spela Geralt of Rivia i Netflix' kommande tolkning av The Witcher.

I ett samtal med IGN, avslöjade Cavill att han nyligen hade spelat om fantasy RGP-spelet The Witcher 3 och är ett stort fan av de ursprungliga The Witcher-novellerna av Andrzej Sapkowski.

Vid frågan om han skulle vara intresserad av att spela protagonisten Geralt i Netflix kommande Witcher-serie, svarade Cavill att det skulle vara "en fantastisk roll" och att han "absolut" skulle vara intresserad.

Det är ingen hemlighet att Cavill är lite av en fantasy RPG-nörd. Under 2016 avslöjade Cavill på Conan att han missade telefonsamtalet som skulle tala om att han fick rollen som Superman, eftersom han var upptagen med att spela World of Warcraft.

Netflix' The Witcher-serie

Det var under förra året som Netflix avslöjade att de skulle göra en tolkning av Andrzej Sapkowskis The Witcher-noveller i form av en ny tv-serie. Vi kommer inte att få se seriens premiär förrän 2020, men vi vet att den första säsongen kommer att bestå av åtta avsnitt.

Utöver Cavills intresse att spela i serien, vet vi fortfarande inte vilka andra som kommer att vara med i den efterlängtade serien. Vi vet dock om att Daredevils Lauren Schmidt Hissrich sitter i produktionen och att Sapkowski själv är med som en kreativ konsult.

För dem som är obekanta med både novellerna och spelserien, handlar The Witcher-franchisen om Geralt of Rivia som är en witcher (en genetisk muterad människa med magiska förmågor, vars yrke går ut på att döda monster) som ägnar sig åt att döda otäcka typer, samla bounties och förföra så många kvinnor som möjligt.

Tidpunkten för serien hade inte kunnat vara bättre. The Witcher kommer nämligen att fylla hålen i våra hjärtan efter Game of Thrones, speciellt då franchisen utspelar sig i en liknande värld fylld av drakar, odöda, mytiska varelser och en rejäl dos av sex- och blodlust.

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.