Ryhdy luovaksi vaikka reissun päällä – Photoshop tulee myös iPadille

Mitä tietokoneella oikeastaan tarkoitetaan? Ainakin Apple on pohtinut kovasti, käytämmekö tulevaisuudessa enää lainkaan tavallisia tietokoneita. iOS 11:n ja iPad Pron julkaisut olivatkin yhtiön ensimmäisiä askelia kohti uutta suuntaa. Nyt sama ajatus viedään vieläkin pidemmälle, sillä Adobe aikoo tuoda Photoshopin myös iPad-käyttäjille.

Emme tiedä vielä tarkkaa julkaisuajankohtaa, mutta yhtiön mukaan se tapahtuu vielä loppuvuoden aikana. Bloombergin raportin mukaan Photoshopin tuominen iOS:ään on osa Adoben suunnitelmaa tuoda entistä useampi Creative Cloud -ohjelma mobiililaitteille. 

Projektin parissa työskentelevien lähteiden mukaan ohjelman ominaisuudet tullaan paljastamaan lokakuussa luovan alan ammattilaisten MAX-konferenssissa. Meillä ei toistaiseksi ole tietoa, mitkä iPadit tukevat vaativaa kuvankäsittely ohjelmaa, mutta Creative Cloudin tuotepäällikkö, Scott Belsky mainitsi, että "iPad Pron uudemmat mallit ovat riittävän tehokkaita pyörittämään Adoben ohjelmia". Tarvitset siis todennäköisesti iPad Pron päästäksesi käyttämään ikonista kuvankäsittelyohjelmaa myös tabletillasi.

Belskyn mukaan uusille mobiilisovelluksille on kysyntää, sillä monet harrastajat haluaisivat editoida luovia projektejaan tien päällä. Hänen mukaansa Adobe haluaa saada tuotteensa mobiilimarkkinoille mahdollisimman nopeasti. Ilmeisesti myös Illustrator olisi saamassa oman iPad-versionsa, mutta se tulisi vasta Photoshopin jälkeen.

Adoben tavoitteena on vastata kahteen tarpeeseen: laajentaa ammattilaisten työkalupalettia myös mobiililaitteisiin sekä toisaalta saada harrastajakäyttäjät kokeilemaan Photoshopia. Todennäköisesti sovelluksen mobiiliversio tulee myös olemaan merkittävästi edullisempi kuin tietokoneelle ostettava täysversio.

Kuka voittaa käyttäjät puolelleen?

Apple on yleisesti ottaen ollut ensimmäinen luontainen valinta minkä tahansa luovaan alaan liittyvän sovelluksen kohdalla. Viime aikoina kuitenkin myös Microsoft Surface Pro on alkanut vetämään puoleensa luovan alan tekijöitä täyden Windows 10 -tukensa ansiosta.

Photoshopin ja muiden Creative Cloud -ohjelmien tuominen iPadille voikin vaikuttaa merkittävästi Surface Pron markkinaosuuteen – etenkin, koska iPad Pro on selvästi Surface Prota halvempi ja saa joka vuosi ilmaisen käyttöjärjestelmäpäivityksen.

Tämä ei ole myöskään ensimmäinen kerta, kun Adobe tuo ohjelmistojaan iOS:lle. Yhtiö esitteli hetki sitten esimerkiksi videonmuokkausohjelma Project Rushin, joka toimii sekä Mac OS:ssä että iOS-laitteilla. Adoben ohjelmistojen parissa työskentelevien lähteiden mukaan Rush on eräänlainen testi ennen suosituimpien ohjelmien tuomista iOS:ään.

Photoshopin tuleminen iOS:ään viittaisi siihen, että testitulokset ovat olleet lupaavia – vaikka sovellus onkin vasta betaversio.

Lähde: The Verge

Bill Thomas

Bill Thomas (Twitter) is TechRadar's computing editor. They are fat, queer and extremely online. Computers are the devil, but they just happen to be a satanist. If you need to know anything about computing components, PC gaming or the best laptop on the market, don't be afraid to drop them a line on Twitter or through email.