OnePlus 6T kommer inte att använda den bästa typen av fingeravtrycksläsare i skärmen

OnePlus har redan bekräftat att OnePlus 6T kommer att ha en fingeravtrycksläsare i skärmen och nu har de även avslöjat vilken typ av teknologi den kommer att använda - och det är inte den bästa versionen.

I ett inlägg på Weibo (en kinesisk mikrobloggtjänst), avslöjade företaget att OnePlus 6T har en "ljuskänslig" skanner, som nästan säkert betyder att det är en optisk sensor, som reflekterar ljus från fingret för att göra en 2D-läsning.

Den andra typen av teknologi som används för fingeravtrycksläsare i skärmar är ultraljudssensorer, som använder ultraljud för att bygga upp en 3D-bild av ditt finger. Den här typen av fingeravtrycksläsare kan oftast göra mer detaljerade avläsningar, som i sin tur resulterar i en säkrare och mer korrekt funktion.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

Som förväntat

Faktumet att OnePlus 6T kommer att använda en optisk sensor är dock inte särskilt överraskande. Detta då de flesta av dagens fingeravtrycksläsare i skärmar använder optiska sensorer, som bland annat den som används i Oppo R17, som OnePlus 6T är starkt baserad på.

En optisk sensor är dessutom billigare att implementera, något som är viktigt för OnePlus, då en av företagets starkaste försäljningspunkter är deras mobilers relativt billiga priser.

Om du gärna vill ha en ultraljudssensor, verkar det som att Samsung Galaxy S10 kan komma att få en. Det är inte heller vilken ultraljudssensor som helst, utan en oerhört avancerad sensor från den tredje generationen. Du kommer dock att behöva vänta till 2019 för att kunna köpa den mobilen och behöva betala mycket mer än vad som hade krävts för OnePlus 6T.

Om du är nöjd med en optisk sensor, kommer du att kunna testa funktionen på skärmen på OnePlus 6T snart, då den nya mobilen kommer att släppas den 30 oktober. Förutom fingeravtrycksläsaren i skärmen, kommer den dessutom att ha en droppformad flärp, en dubbelkamera och massvis med kraft.

Via GSMArena

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.