Huawei saattaa julkaista taittuvan puhelimen alkuvuodesta 2019

Samsungin on jo pitkään huhuttu kehittävän Galaxy X:ksi ristittyä taipuvalla näytöllä varustettua puhelinta. Laitteen julkaisusta on puhuttu jo vuosikaudet, mutta tällä hetkellä vaikuttaisi todennäköiseltä, että puhelin julkaistaisiin ensi vuoden alkupuolella.

Monen yllätykseksi Huawei saattaa kuitenkin ehtiä julkaisemaan oman taittuvan puhelimensa jo ennen Samsungia. Nikkein haastattelemien "analystien ja asiaa tuntevien teollisuuslähteiden" mukaan Huawei on aloittanut yhteistyön BOE-näyttöpaneelivalmistajan kanssa julkaistaakseen ensimmäisen taittuvalla näytöllä varustetun puhelimen alkuvuodesta 2019.

Huaweille näyttäisi olevan tärkeämpää ehtiä markkinoille ensimmäisenä kuin hio täydellinen tuote – tai edes tehdä siitä kannattava. Kaiken lisäksi puhelinta olisi hyvin vaikea saada käsiinsä, sillä kiinalaisvalmistaja julkaisee todennäköisesti vain pienen erän uutuusmallia. Ennusteiden mukaan laitteita valmistettaisiin enintään 30 000 kappaletta.

Nopeus laadun edelle

Tavoitteena on ilmeisesti esitellä uutta teknologiaa ja herättää mahdollisimman paljon mediahuomiota. Yuanta Investment Consultingin analystin, Jeff Pun mukaan kiinalaisvalmistaja haluaa olla markkinoiden ensimmäinen hinnalla millä hyvänsä, vaikka itse näyttöteknologia ei olisi yhtä pitkälle kehittynyttä kuin Samsungilla.

Toisin sanoen, Huawein taittuva puhelin saattaa olla ensimmäinen laatuaan, mutta se ei tule todennäköisesti olemaan yhtä valmis tuote kuin Galaxy X.

Se ei tarkoita silti sitä, että Huawei vähät välittäisi puhelimen laadusta. Toisen lähteen mukaan puhelimen julkaisupäiväkin riippuu käytännössä siitä, milloin näyttöteknologia on riittävän kehittynyttä ja paneelit tarpeeksi kestäviä. Ongelmien ilmaantuessa Huawein julkaisu saattaa siis venyä myöhemmäksikin.

Odotamme joka tapauksessa mielenkiinnolla, millaisia taittuvia puhelimia saamme nähdä ensi vuoden puolella.

Lähde The Verge

James Rogerson

James is a freelance phones, tablets and wearables writer and sub-editor at TechRadar. He has a love for everything ‘smart’, from watches to lights, and can often be found arguing with AI assistants or drowning in the latest apps. James also contributes to 3G.co.uk, 4G.co.uk and 5G.co.uk and has written for T3, Digital Camera World, Clarity Media and others, with work on the web, in print and on TV.