Huawei Mate 20 Pro saattaa saada markkinoiden parhaan kameran

Kamerapuhelinten kuvanlaatua voidaan arvioida monella eri mittarilla, mutta yksi kattavimmista työkaluista on kameran kykyjä mittaava DxOMark-testi. Sivusto tarjoaa mielestämme markkinoiden syvällisimmän katsauksen älypuhelinten kameroihin.

Juuri vuodettujen tietojen mukaan Huawei Mate 20 Pro olisi saanut sivuston historian parhaan testituloksen. Mate 20 Prota ei olla vielä julkaistu, joten myöskään sen virallisia DxOMark-tuloksia ei olla tietystikään kerrottu julkisuuteen. Eräs Weibo-käyttäjä oli kuitenkin julkaissut kuvan, jossa näkyi useiden tulevien lippulaivojen testituloksia. Huawei Mate 20 Pro piti ylivoimaisesti hallussaan listan kärkipaikkaa 116 pisteellään.

Lukema on peräti seitsemän pistettä parempi kuin toisena olevan Huawei P20 Pron 109 pisteen tulos. Luku kuulostaa kuitenkin uskottavalta, sillä Mate 20 Pro on saamassa entistä kehittyneempää kameratakeniikkaa.

Testeissä käy myös ilmi myös muiden loppuvuoden puhelinten pisteitä: Google Pixel 3 sai 107, iPhone XS ja XS Max 104, iPhone XR 100 ja OnePlus 6T 99 pistettä.

Kuvassa näkyvät väitetyt DxOMark-testitulokset. Lähde: Weibo / Communication Old Willow

Kuvassa näkyvät väitetyt DxOMark-testitulokset. Lähde: Weibo / Communication Old Willow

Uskottavuus vielä hataralla pohjalla

Suhtaudumme huhuun vielä melkoisella varauksella, sillä kuva saattaa olla yksinkertaisesti väärennys. Myöskään tiedon lähde, Communication Old Willow, ei ole meille tuttu entuudestaan. Käyttäjällä näyttäisi tosin olevan paljon seuraajia Weibossa.

On myös hyvä huomata, etteivät testitulokset kerro kaikkea kameran tasosta. DxOMark pisteyttää kamerat valokuvien, videoiden sekä näiden yhdistelmän perusteella.

Kuvassa näkyvät juurikin puhelinten yhteispisteet, joten Mate 20 Pro ei ole välttämättä markkinoiden paras molemmilla osa-aluiella. Korkeimmat yhteispisteet viittaavat joka tapauksessa erinomaiseen kameraan.

Testitulos on tietysti vain numero. Puhelimen kameran tasoon vaikuttavat monet eri tekijät, joten lopullisen mielipiteen muodostamiseksi tarvitaan useiden eri lähteiden analyysejä ja omia käytännön testejä. Odotammekin innolla, että pääsemme laittamaan Huawein tulevan lippulaivan omaan kameratestiimme.

Lähde: SmartPrix

James Rogerson

James is a freelance phones, tablets and wearables writer and sub-editor at TechRadar. He has a love for everything ‘smart’, from watches to lights, and can often be found arguing with AI assistants or drowning in the latest apps. James also contributes to 3G.co.uk, 4G.co.uk and 5G.co.uk and has written for T3, Digital Camera World, Clarity Media and others, with work on the web, in print and on TV.