Musk: nästa Hyperloop-test kommer antingen sluta i nya rekordhastigheter eller ”strimlad metall”

Hyperloop

Elon Musk är inte främmande för att göra djärva uttalanden på Twitter för att trumma upp sina affärer. Han har twittrat om allt från lanseringen av nya Tesla bilar, till SpaceX raketuppskjutningar och tillgängligheten av en Boring Company eldkastare

Men nu twittrar Musik om sitt projekt inom höghastighetstransport, Hyperloop. Du känner kanske till det från förr – vakuumtuben, den svävande podden, hans mest futuristiska idéer. 

Än så länge har Hyperloop inte levt upp till Musks löften om hastigheter på över 1 100 km/h. Det nuvarande rekordet hålls av en Virgin Hyperloop One som körde 386 km/h på ett hastighetstest i december 2017.

Ett oerhört riskfyllt uppdrag

Men allt det kan komma att ändras om Musk klarar att leverera sina löften. I flera av sina tweets påstår Musk att ett "uppdaterad SpaceX/Tesla Hyperloop pod hastighetstest [kommer hända] snart". 

Företaget försöker att nå halva ljudets hastighet och sedan bromsa in igen för att stanna inom 1,2 kilometer. 

I ett andra tweet skämtar Musk om att det här är en "tokig idé" som "lätt kan sluta med strimlade metallremsor", men att det är "spännande hur som helst". Du kan läsa hans tweets nedanför.

See more

Det är intressant att se hur Musk använder namnen av sina andra (framgångsrika) företag när han pratar om Hyperloop. Musks aktiva engagemang i Hyperloop-projektet har varit en stor fråga, efter att han från början publicerade sitt vita papper, vilket lämnade utvecklingen av projektet ganska öppet.

Det ser ut som om Hyperloop kanske drivs av Boring Company, men nu verkar det som om företaget sitter under SpaceX, vilka i ärlighetens namn har varit i nyheter ganska nyligen för att ha fått saker att gå fort. 

Enligt Digital Trends kommer maskinen som används i det här försöket vara ett "pusher"-fordon, som användes för att driva studenternas podar utan motorer i förra årets årliga Hyperloop-tävling.

När vi har mer info om testet kommer vi att uppdatera dig.

Via Digital Trends

Andrew London

Andrew London is a writer at Velocity Partners. Prior to Velocity Partners, he was a staff writer at Future plc.