Palms första mobil på flera år har läckt och den är pytteliten

Palm-märket har inte kopplats till en mobil på nästan ett årtionde, men nu ser det ut som företaget planerar att göra en comeback, efter att en läcka av en ny Palm-mobil har dykt upp.

Detta är dock ingen konkurrent till iPhone X, eller någon annan större mobil för den delen. Detta då den är rent ut sagt pytteliten och kommer att komma från TCL, som är tillverkaren av de nya BlackBerry-mobilerna.

Enligt en källa som talade med Android Police, kommer mobilen (som tydligen har kodnamnet "Pepito") ha en LCD-skärm på enbart 3,3 tum, något som eventuellt kan göra denna mobil till en gåva från ovan för alla som avskyr större mobilskärmar.

Den kommer tydligen ha en upplösning på 720p, som hade varit ganska skarpt för att vara i den storleken och kommer förmodligen att få ett lika litet batteri med 800 mAh.

Resten av specifikationerna är inte riktigt lika små, då Palm Pepito ska få 3 GB RAM, 32 GB internminne och ett Snapdragon 835-chipset. Det är långt ifrån toppkvalitet, men det gör att den hamnar ungefär mellan Nokia 5 och Moto G6, istället för längst ned på listan av mobiler.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

Du kan se bilder av den nya Palm-mobilen och dess lilla batteri ovan. Bilderna visar upp en ensam kamera på baksidan, en rundad design och en metallram, men till skillnad från tidigare Palm-mobiler verkar den inte ha något tangentbord.

Den ska tydligen komma i titan- och guldnyanser och köra Android 8.1, men kommer att sakna ett hörlursuttag.

Källan nämnde ingenting om hur mycket Pepito kommer att kosta eller när den kommer att lanseras, men det låter som att den inte kommer att finnas tillgänglig i alla regioner. Det enda som är bekräftat hittills, är att den kommer till Verizon i USA.

Om allt detta stämmer, förväntar vi oss att den kommer få ett väldigt billigt pris. Det återstår dock att se om det finns en marknad för en sådan här liten mobil eller inte.

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.