Fortnite Battle Royale uppdatering: Nyheter i Fortnite Season 4

null

[Uppdatering: Uppdatering 4.2 är här! Läs vidare för att ta reda på vad som är nytt i Fortnite.]

Du har förmodligen lagt märke till att Battle Royale-spel är oerhört populära just nu. En av de största tillgängliga Battle Royale-titlarna är Fortnite Battle Royale från Epic Games.

Det finns tillgängligt gratis på PC, Xbox One och PS4. Fortnite Battle Royale stöder upp till 100 spelare åt gången, där du antingen spelar ensam eller i lag med upp till fyra medlemmar. När matchen startar, kastas du ned på en ö utan vapen eller rustning och måste leta efter förnödenheter. Efter det måste du slåss för ditt liv, för att bli den sista spelaren eller det sista laget kvar.

Fortnite är precis som de flesta Battle Royale-spel uppdelat i matcher av varierande längd, med en karta som krymper i takt med att matchen fortskrider och tvingar spelarna närmare varandra.

Epic Games arbetar aktivt på Fortnite Battle Royale och introducerar regelbundna förändringar genom patchar och uppdateringar. Här kan du läsa om de senaste ändringarna i spelet.

Den senaste Fortnite uppdateringen

V4.2 är här efter en liten patch! Det är inte världens största uppdatering, men den introducerar några intressanta föremål och vapen för att hålla saker och ting fräscht.

Som en förberedelse för den kommande sommarsäsongen, introducerar Fortnite 4.2 en helt ny produkt att samla: äpplen! Den goda sorten alltså, inte Snövit-sorten. Om du vågar bege dig ut från ditt gömsle och är i behov av lite extra liv (5 HP), kan du numera hitta dem under träd spridda över kartan.

Det finns dessutom ett helt nytt vapen: burst assault rifle. Med hjälp av medium ammunition pumpar det här vapnet ut 32/33 skada. Du hittar den som loot på golv, inuti Treasure Chests, i Supply Drops och i Vending Machines.

När gäller gameplay, har du numera möjlighet att aktivera en funktion som heter "auto pickup" i inställningsmenyn. Med denna aktiverad kommer du automatiskt att plocka upp föremål och förnödenheter till din inventory när du går över dem. Utöver det kan du förvänta dig en rad buggfixar och prestandaförbättringar, som du kan läsa om i detalj i de officiella patchnoterna.

Detta är på väg till Fortnite

Fortnite är ett spel som genomgår frekventa uppdateringar, så du kan förvänta dig små patchar från vecka till vecka som antingen fixar buggar eller gör små förändringar i gameplay för att förbättra den övergripande spelupplevelsen.

På lång sikt har Epic Games sagt att de planerar att förbättra de sociala funktionerna och Limited Time Modes, samt lägga till Custom Matches. Det har dock precis släppts en stor uppdatering, så vi gissar att de kommande uppdateringarna kommer att vara i form av mindre patchar som fixar problem och buggar från uppdatering 4.0.

Kan jag spela Fortnite på mobil?

Ja, det kan du! Eller ja, typ. Fortnite kommer definitivt till mobiler och vissa iOS-ägare kan spela det redan nu, men det är en långsam process och det kommer dröja några månader innan det kommer till Android.

Vem kan spela Fortnite på mobil?

Epic Games skickar just nu ut inbjudningar till spelare som äger iOS-enheter, som registrerat sig på den officiella Fortnite hemsidan. Dessa inbjudningar skickas ut kontinuerligt i en jämn takt, för att testa servrarnas hållbarhet innan den officiella lanseringen. Om några månader kommer Android-spelare också att få tillgång till spelet, men för tillfället är funktionen bara tillgänglig för iOS-spelare.

Om du registrerar dig på hemsidan nu, kommer du få en inbjudan så småningom om du använder en iOS 11 på iPhone 6S/SE, iPad Mini 4, iPad Air 2, iPad 2017, iPad Pro eller nyare. Du behöver såklart även en internetanslutning.

Är det hela spelet?

Ja, det är hela Fortnite-spelet. Det finns dock några små skillnader. Det är inte lika visuellt imponerande jämfört med kraftfullare enheter, kontrollerna är via touchscreen och många ljudeffekter har gjorts om till visuella effekter, så du kan spela på offentliga platser utan att behöva hörlurar. Du kommer dock inte vara utan några funktioner.

Går det att spela tillsammans mellan plattformarna?

Även om spelare på Xbox One och PS4 inte kan spela tillsammans, kan dessa konsoler spela med PC och mobila enheter. Om du har vänner som föredrar PC, andra som föredrar konsol och du är på semester med enbart din mobil med dig, kan ni fortfarande spela tillsammans. Så länge det inte finns en vän som bestämde sig för att köpa en annorlunda konsol från alla andra då.

Framsteg fungerar också mellan plattformarna. Om du loggat in på ditt Fortnite-konto på mobilen och spelat och senare loggar in på konsol för att spela, kommer allt du gjorde tidigare under dagen på mobilen att finnas kvar.

Det låter spännande, hur börjar jag spela?

Vi har en guide om hur du får Fortnite till mobilen på TechRadar och vi uppdaterar den ständigt med de senaste nyheterna. Om din enhet inte finns med i guiden ännu, kan du komma tillbaka lite senare och kolla igen.

Vad är hela grejen med Fortnite konto-hacking?

Under de senaste veckorna har Fortnite-spelare rapporterat att deras konton har stulits och att köp görs i deras namn med deras pengar, utan deras tillåtelse. Epic Games har sagt att de är medvetna om problemet och misstänker phishing-bedrägerier snarare än genomtänkta hackningar. De uppmanar alla spelare som tror att deras konton påverkats att kontakta supporten omedelbart.

Det finns några saker du kan göra för att hålla ditt konto säkert, innan det kommer till den punkten. Det första är att läsa Epic Games bulletin gällande kontosäkerhet. Det andra du bör göra är att se till att du har ett starkt lösenord och en tvåfaktorsinloggning. Utöver detta bör du hålla ett öga på dina transaktioner, för att upptäcka misstänkta aktiviteter i ett tidigt stadie.

Vad är ett Battle Pass?

Battle Pass är ett köpbart föremål i Fortnite som ger dig tillgång till exlusiva spelbelöningar.

När spelare genomför dagliga utmaningar och går upp i rank, tjänar de Battle Stars som sedan kan användas för att låsa upp Tiers i deras Battle Pass. Varje ny Tier du låser upp ger både Free och Premuim belöningar. Tiers varierar från säsong till säsong, men under säsong tre fick du runt 100 föremål i varje Battle Pass (som tar mellan 75 och 150 timmar av speltid för att låsa upp).

Alla som har ett Battle Pass får Free belöningen de låser upp, men det är bara dem med Premium Pass som får Premium belöningen. Battle Pass Premium kan endast köpas med spelvalutan V-bucks och inte med riktiga pengar.

Du kan köpa ett Battle Pass för cirka 10 dollar (cirka 85 kr) i Battle Pass-fliken i spelmenyn.

Twitch Prime fördelar

De som använder Twitch Prime och spelar Fortnite kan glädjas över att de numera får tillgång till gratis loot. De som har ett Prime-konto kan hämta hem Fortnite Twitch Prime Pack och Fortnite Twitch Prime Pack 2, som ger en rad kosmetiska föremål som finns tillgängliga över alla plattformar.

Det första packetet ger två exlusiva gliders och outfits: Havoc Outfit och Back Blind, samt Sub Commander Outfit och Slipstream Glider. Det andra paketet innehåller tre exlusiva föremål för Fortnites Battle Royale läge, Trailblazer Outfit, True North Back Blind och Tenderizer Pickaxe. Det finns dessutom en helt ny dansemote för dem som gillar dansgolvet lika mycket som arenan.

Paketen kan bara hämtas på en plattform, men de kan delas mellan PC/konsol och mobil så länge du använder samma Epic Games-konto över dessa plattformar. Det är däremot inte möjligt att dela loot mellan PS4 och Xbox One, även om du använder samma Epic Games-konto.

PlayStation 4
Xbox One
PC
Other
TRD
$59.99
TRD
$59.99
TRD
$60.29
TRD
TRD
$224.40