Ikeas første smarthøyttaler kan fungere som en hylle

Ikea og Sonos annonserte allerede i desember i fjor at de samarbeider om å lage en serie med smarthøyttalere, og navnet på serien har blitt SYMFONISK.

Nå har de vist frem de første prototypene under et arrangement i IKEAs hjemby Älmhult, og resultatet er interessant.

Serien vil få en rekke ulike høyttalere, men den første som er vist frem ser ut som den kan fungere som en hylle. Den burde også fint kunne henge under et kjøkkenskap uten å virke malplassert.

Ikea har ikke annonsert en nøyaktig lanseringsdato ennå (utover den vage formuleringen «en gang etter sommeren 2019» som er nevnt i en bloggpost på Ikea-nettsiden), men flere prototyper skal visstnok være godt på vei. Ikea sier også at høyttalerne skal bli rimeligere enn Sonos’ egne modeller.

– Motivasjonen bak SYMFONISK skal være å lage en serie med høyttalere som «sparer plass, fjerne ledninger, gjør rot usynlig, og bringer lyd og musikk inn i hjemmet på en vakker måte, ifølge Björn Block som er leder for Ikea Home Smart.

Det er verdt å understreke at dette er prototyper, og at de ferdige designene kan endres før lanseringen neste år.

For øvrig annonsert SONOS også i går en ny høyttaler i form av Beam, en slank og smart lydplanke som skal slippes 17. juli.

Høyttalere for hvert eneste rom

SYMFONISK er fortsatt i en tidlig fase, og det tydelig at IKEA tenker nytt med denne satsingen. Det, i kombinasjon med selskapets evne til å designe møbler på en funksjonell måte, lover godt for de ferdige produktene.

Utover kompatibiliteten med Sonos-systemet, lover Ikea at SYMFONISK også vil være knyttet til selskapets eget smarthussystem Trådfri.

SYMFONISK er Ikeas andre høyttalerserie etter at de tidligere i år slapp to bluetooth-høyttalere med navnet Eneby. Disse er imidlertid ikke i salg i norske IKEA-butikker ennå.

(Via The Verge)

Nick Pino

Nick Pino is Managing Editor, TV and AV for TechRadar's sister site, Tom's Guide. Previously, he was the Senior Editor of Home Entertainment at TechRadar, covering TVs, headphones, speakers, video games, VR and streaming devices. He's also written for GamesRadar+, Official Xbox Magazine, PC Gamer and other outlets over the last decade, and he has a degree in computer science he's not using if anyone wants it.