Fortnite Battle Royale 4.4: viimeisimmät uutiset ja päivitykset

null

[Päivitys: Fortnitella on ollut viime aikoina kiireistä. Peli julkaistiin viimeinkin Nintendo Switchille, Epic Games panosti huiman summan palkintorahoihin ja saimme myös uuden 4.4-patchin.]

Olet taatusti huomannut, että Battle Royale -pelit ovat tällä hetkellä valtavassa nosteessa. Yksi kategorian suurimmista peleistä on Epic Gamesin Fortnite. Peli on ladattavissa ilmaiseksi tietokoneelle, Xbox Onelle ja PS4:lle. 

Jos peli on sinulle vielä vieras, niin Fortniten ideana on pudottaa 100 pelaajaa laajalle saarelle, jonka taistelualue pienenee jatkuvasti. Peli toimii kaikki vastaan kaikki -periaatteella ja sitä voi pelata joko yksin tai 2-4 hengen joukkueissa. Kaikki pelaajat aloittavat ilman aseita ja suojia, mutta varusteet on piilotettu melko tasaisesti ympäri koko aluetta. Pelaajat voivat myös rakentaa itselleen puusta, tiilistä ja metallista valmistettuja suojalinnoituksia. Rakennusmateriaalit kerätään hakkaamalla puita, kallioita, rakennuksia ja erilaisia esineitä. 

Pelin grafiikat ovat piirrosmaisemmat ja "lapsellisemmat" kuin monissa muissa taistelupeleissä, eivätkä hahmot vuoda ollenkaan verta. Peli muistuttaa idealtaan PlayerUnknown's Battlegroundsia, mutta sen toteutus on silti yllättävän erilainen.

Epic Games julkaisee Fortniteen säännöllisesti uusia päivityksiä ja kehittää peliä aktiivisesti eteenpäin. Listasimme tähän artikkeliin kaikki pelin viimeisimmät päivitykset.

Viimeisimmät Fortnite-päivitykset

Fortnite on ollut viime aikoina aikamoisessa pyörityksessä: Battle Roaylen Nintendo Switch -tuen myötä peli on saanut jo yli 2 miljoonaa uutta pelaajaa. Sen lisäksi peliin tuli myös uusi 4.4-päivitys, jonka myötä saimme jälleen uusia esineitä.

Innokkaimmat ovat varmasti jo kokeilleetkin uutta lämpökameratähtäimellä varustettua rynnäkkökivääriä (thermal scope assault rifle), jolla näkee toiset pelaajat erilaisten esteiden takaa. Lämpökameraa voi hyödyntää kaiken lisäksi myös arkkujen ja supply dropien havaitsemiseen. Uusi ase löytyy muiden aseiden tavoin maasta, arkuista ja supply dropeista.

Pelissä saa olla nyt aiempaa tarkempana, sillä ansoja (traps) saa asetettua nyt myös kalteville rakennelmille, kuten katoille ja portaisiin. Myös bouncer trapin voi asentaa kyseisille pinnoille. Ensimmäinen ajatuksemme olikin tietysti rakentaa hyppyrimäki ostoskärryille.

Fortnite liittyi mukaan myös jalkapallohuumaan, kun Epic Games päätti tuoda saarelle kokonaisen jalkapallostadionin sekä ripotella useita yksittäisiä kenttiä ympäri karttaa. Pelaajat pääsevätkin esittelemään jalkapallotaitojaan ja laukomaan maaleja vihollisten tappamisen lomassa. Samalla peliin tuli myyntiin myös jalkapalloteemaisia asuja, laskuvarjo ja emoteja.

Pienenä päivityksenä Limited Time ja 50 V 50 -pelimuodot saivat tarkkuuskiväärit (snipers) ja tähtäimellä varustetut rynnäkkökiväärit (scoped assault rifles) takaisin.

Näiden päivitysten Epic Games korjasi tietysti myös useita bugeja sekä paransi Fortniten pelattavuutta. Näet yksityiskohtaisen listan pelin päivityksistä täältä.

Mitä Fortniteen on tulossa seuraavaksi?

Fortnitea päivitetään suuren suosionsa ansiosta käytännössä viikottain. Suurin osa päivityksistä on bugikorjauksia tai pieniä parannuksia pelattavuuteen, mutta välillä Epic Games julkaisee pelaajilleen myös uusia hauskoja ominaisuuksia.

Pelistudio on ilmoittanut, että se aikoo tehdä Fortniteen vähitellen hieman suurempiakin muutoksia. Peliin on tulossa esimerkiksi lisää rajoitetun ajan pelattavia pelimuotoja sekä merkittävämpiä parannuksia pelin suorituskykyyn ja pelattavuuteen. Myös uusintatoimintoa (replay) on tarkoitus kehittää aiempaa sulavammaksi. Epic Games haluaa parantaa myös konsolipelaajien rakennusmahdollisuuksia, sillä rakentaminen on tällä hetkellä huomattavasti hitaampaa kuin tietokoneen näppäimistöllä ja hiirellä.

Rajoitetun ajan pelattavissa oleva 50v50 saattaa jäädä Fortniteen pidemmäksikin aikaa, mutta peliin ollaan todennäköisesti kehittämässä myös uutta Playground-pelimuotoa. Playgroundissa peli kestäisi aiempaa kauemmin ja pelaajilla olisi käytössään tavallista enemmän lootteja.

Odotamme myös entistä enemmän hetkellisiä uutuusaseita ja -tarvikkeita, kuten rakettireppuja.

PlayStation 4
Xbox One
PC
Other
TRD
$59.99
TRD
$59.99
TRD
$60.29
TRD
$93.15