Amazon kan ha läckt Samsungs trådlösa laddare Duo av misstag

Det har spridits en del rykten om att Samsungs Galaxy Note 9 kan komma att släppas tillsammans med en ny platta för trådlös laddning som heter Duo och nu har Amazon i princip bekräftat den ännu ej tillkännagivna produkten.

Att döma av namnet, verkar det som att Samsung Wireless Charger Duo kommer att kunna ladda två enheter samtidigt. Detta kan till exempel komma att bli Note 9 och Galaxy Watch eller ett par äldre mobiler som har stöd för trådlös laddning, som Galaxy S8 eller Galaxy S9.

I presshändelsen som Gizmodo närvarade vid, visade Amazon upp något som verkade vara identiskt med den läcka bilden av Duo-laddaren. Produkten hade dock märkts med Samsung Qi Pad (2018) och dess tillhörande QR-kod var kopplad till Samsungs vanliga laddningsplatta för en enhet.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

Samsungs Wireless Charger Duo

Du kan se USB-C-anslutningen för Duo på baksidan. [Bild av Sam Rutherford, Gizmodo] (Image credit: Sam Rutherford (Gizmodo))

Vad som verkar vara Samsung Duo, har en ensam USB-C-anslutning och dubbla indikatorlampor för att visa de båda enheternas laddningsstatus.

Ena halvan av enheten har samma design som den ursprungliga Samsung Qi Pad, som förmodligen var avsedd att visas upp istället för Duo.

Gizmodo upptäckte att enheten hade ett ingångsvärde på 12 V och 2,1A, men utöver det fanns det få detaljer. Om du vill kolla in mer bilder av enheten, kan du gå in på Sam Rutherfords artikel på Gizmodo.

Vi förväntar oss att Samsung Galaxy Note 9 kommer att lanseras den 9 augusti, så du kan förvänta dig fler spännande Galaxy-nyheter då.

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.