Samsung brengt ECG en bloeddrukmetingen naar Galaxy Watch

Samsung Galaxy Watch Active 2
(Image credit: Future)

Samsung heeft aangekondigd dat de Health Monitor-app op de nieuwste smartwatches van Samsung verschijnt. De functie wordt beschikbaar in 31 landen, waaronder Nederland en België.

Eigenaren van de Galaxy Watch 3 en de Galaxy Watch Active 2 kunnen gebruik maken van functies als een ECG (elektrocardiogram) en bloeddrukmetingen. Deze waren voorheen enkel beschikbaar in Zuid-Korea en de Verenigde Staten. 

De Samsung Health Monitor-app is bedoeld om gebruikers te helpen met het volgen van hun gezondheidsdoelen. De nieuwe functies kunnen ook onregelmatigheden ontdekken in het hartritme en meten of de spanning in het lichaam te hoog is. 

De ECG-functie van de Samsung Galaxy Watch 3 brengt het apparaat in lijn met veel high-end fitness watches, waaronder de Apple Watch 6 en Fitbit Sense. De bloeddrukmonitor zorgt er echter voor dat het nog meer gezondheidsfuncties biedt dan veel concurrenten.

Hoe krijg je de update?

Om je bloeddruk te meten of ECG-metingen te doen, moet je de Samsung Health Monitor-app geïnstalleerd hebben op zowel je Galaxy Watch 3 of Galaxy Watch Active 2 en een Galaxy-smartphone. 

De app wordt automatisch geïnstalleerd als je de smartwatch updatet naar de laatste versie via de Galaxy Wearable-app.