Nieuwe Samsung Galaxy Watch wil concurreren met Garmin

Samsung Galaxy Watch 4
Samsung Galaxy Watch 4 (Image credit: Shutterstock / Gabo_Arts)

In aanloop naar het Galaxy Unpacked-evenement op 10 augustus, heeft de executive VP van Samsung Galaxy Watches een teaser vrijgegeven. De horloges zouden gericht zijn op mensen met "passie voor het buitenleven" en die willen "werken aan de beste versie van zichzelf".

Hoewel het niet duidelijk is of deze uitspraken specifiek over de Galaxy Watch 5 gaan, laten ze ons denken dat Samsung een smartwatch ontwikkelt die moet concurreren met Garmin smartwatches en niet zozeer met de Apple Watch 7.

Na geruchten dat Apple zelf bezig is met de ontwikkeling van een Apple Watch 8 Rugged die naast de aankomende Apple Watch 8 zal worden gelanceerd, zou het ons niet verbazen als Samsung zijn wearables-portfolio uitbreidt.

Een Galaxy Watch voor jou

Executive VP TaeJong Jay Yang (tevens Samsung's hoofd van het Health R&D-team) legt in zijn blogbericht uit dat iedereen een ander idee heeft van "gezond zijn". Voor sommige mensen gaat het gewoon om dagelijkse bewegingsdoelen halen, terwijl anderen steeds persoonlijke records willen verbeteren.

Yang voegt eraan toe dat het Samsungs doel is om technologie te maken waarmee gebruikers hun eigen persoonlijke doelen kunnen bereiken, wat die ook mogen zijn.

Voor mensen met meer laagdrempelige doelen, zal de Samsung Galaxy Watch 4 zeker voldoende zijn. Er is een stappenteller en GPS-tracking om bij te houden hoe ver je hebt gelopen en de BioActive Sensor kan je hartslag en slaappatronen bijhouden om je een duidelijk overzicht te geven van belangrijke gezondheidsfactoren.

Garmin Venu 2

(Image credit: Future)

Alle data die de sensor verzamelt, zou wel eens te veel van het goede kunnen zijn voor de gemiddelde gebruiker. Functies zoals het monitoren van je lichaamsbouw zijn bijvoorbeeld beter geschikt zijn voor mensen met ambitieuzere doelen. De Galaxy Watch voldoet dan weer niet helemaal aan de eisen van een fitnessfanaat, want wie graag de natuur in gaat, wil een fitnesstracker die tegen een stootje kan en een batterij heeft die langer meegaat.

Samsung lijkt dan ook plannen te hebben om een groter aanbod aan horloges te lanceren. Yang zei hierover het volgende: "Samsung gaat graag verder met de uitbreiding van de Galaxy Watch line-up om aan de vele unieke behoeften van gebruikers te beantwoorden."

We zullen moeten afwachten wat Samsung aankondigt, maar het zou ons niet verbazen als het meerdere horloges zijn. Denk aan een meer budgetvriendelijk horloge in combinatie met een meer robuust horloge met meer functies.

Op zoek naar een nieuwe smartwatch vandaag? Bekijk onze selectie van de beste goedkope fitnesstrackers van 2022.

Bram Lodewijks
Editor-in-chief TechRadar Benelux

Bram is de hoofdredacteur van TechRadar Benelux en is al jarenlang een trouwe Android-gebruiker. Hij schrijft met plezier over alles wat met consumententechnologie te maken heeft. Na het werk vind je hem gewoonlijk voor zijn Nintendo Switch, al dan niet met een glas rosé erbij.

With contributions from