iPad Pro 2018 saattaa olla niin ohut, ettei siihen mahdu kuulokeliitäntää

Nykyinen 10,5-tuumainen iPad Pro on vain 6,1 millimetrin paksuinen, mutta tuleva iPad Pro 2018 saattaa olla vieläkin ohuempi. Uusimpien huhujen mukaan sen syvyysmitta olisi nimittäin ainoastaan 5,9 millimetriä.

Ohuella ulkomuodolla voi kuitenkin olla hintansa, sillä saman lähteen mukaan seuraava iPad Pro luopuu myös kuulokeliitännästään. Syynä lienee se, ettei ohuessa tabletissa ole yksinkertaisesti tilaa perinteiselle 3,5 mm:n liitännälle.

Tiedot saapuvat Twitter-käyttäjä CoinCoinilta, joka vuosi onnistuneesti tietoja myös iPhone XS:stä ennen puhelimen julkaisua. Lähteen tiedot saattavat siis hyvinkin olla uskottavia myös iPad Pron suhteen.

Tämä ei itse asiassa ole edes ensimmäinen kerta, kun kuulemme asiasta, sillä myös aiemmin vuodetut iPad Pro 2018:n havainnekuvat tukevat huhua. Vuotokuvat julkaisseen tahon mukaan tabletin syvyys olisi 5,85 millimetriä, joten myös se täsmäisi lähelle CoinCoinin tietoja.

See more

iPhonen jalanjäljissä

Huhuun täytyy tietysti edelleenkin suhtautua varauksella – erityisesti, koska kyseessä olisi ensimmäinen iPad ilman kuulokeliitäntää. Toisaalta lienee vain ajan kysymys, milloin Apple päättää poistaa 3,5 millimetrin kuulokeliitännän myös tableteistaan.

Emme saaneet tämän vuodon mukana mitään muuta tietoa tabletista, mutta aiempien huhujen perusteella iPad Pro 2018 olisi saamassa Face ID -kasvojentunnistuksen ja ohutreunaisen näytön ilman näyttölovea.

Uskomme näkevämme uudet iPad Prot melko pian. Vuodenvaihde alkaa toki jo lähestyä, mutta Apple haluaisi todennäköisesti saada uudet tablettinsa markkinoille vielä ennen joulumyynnin alkamista.

Lähde: RedmondPie

James Rogerson

James is a freelance phones, tablets and wearables writer and sub-editor at TechRadar. He has a love for everything ‘smart’, from watches to lights, and can often be found arguing with AI assistants or drowning in the latest apps. James also contributes to 3G.co.uk, 4G.co.uk and 5G.co.uk and has written for T3, Digital Camera World, Clarity Media and others, with work on the web, in print and on TV.