Huawei Mate 20 Pro kan komma att kosta lika mycket som iPhone XS Max

Det är säkert att säga att Huawei Mate 20 Pro kommer att kosta mycket pengar, men hur mycket har hittills bara varit en fråga om spekulation. Nu kan vi dock ha fått en uppfattning om det eventuella priset och det är väldigt högt.

Phone Arena verkar ha fått tag på priserna för både den vanliga Huawei Mate 20 och Huawei Mate 20 Pro, men det är priserna som erbjuds till återförsäljare av hårdvarudistributörer, något som innebär att kunderna förmodligen kommer att behöva betala mellan 450-900 kronor mer.

Något som är ännu mer förvirrande är att priserna angavs i schweiziska franc, så det kan hända att de lokala priserna skiljer sig något, då direkta omvandlingar är svåra att få exakta. Enligt informationen kommer Huawei Mate 20 Pro med 128 GB internminne att säljas till återförsäljare för 999 schweiziska franc, något som bör innebära ett pris på cirka 9 500-9 900 kronor, efter att det omvandlats och lagts på lite extra för kunder.

Det är ett pris som ligger i närheten priset för iPhone XS Max (även om du bara får Apple-modellen med 64 GB internminne för de pengarna).

Den vanliga Huawei Mate 20 med 128 GB internminne kommer enligt läckan att kosta 799 schweiziska franc, något som innebär att den borde ligga på cirka 7 700-8 200 kronor. Det är fortfarande ett ganska högt pris och innebär att båda modeller kommer att kosta mer än Huawei Mate 10-serien. Du bör dock ta detta med en nypa salt, speciellt då informationen kommer från en anonym källa.

Heltäckande skärm och fingeravtrycksläsare

Detta kan vara vår hittills närmaste titt på Huawei Mate 20. Källa: WinFuture / @rquandt

Detta kan vara vår hittills närmaste titt på Huawei Mate 20. Källa: WinFuture / @rquandt

Detta är dock inte de enda nyheterna vi fått höra om Huawei Mate 20, då vi även fått se nya renderingar av grundmodellen. Dessa är tydligen officiella marknadsföringsbilder och läcktes av den trovärdiga källan Roland Quandt från WinFuture.

De visar inte upp särskilt mycket nytt, men de ger oss en bra titt på den droppformade flärpen och trippelkameran på baksidan. Det går också att se en fingeravtrycksläsare på baksidan, något som innebär att det bara kommer att vara Pro-modellen som får en fingeravtrycksläsare i skärmen.

Tillsammans med bilderna hävdar dessutom källan att mobilen har en LCD-skärm på 6,43 tum och en upplösning på 1 080 x 2 244, ett åttakärnigt Kirin 980-chipset, mellan 64 och 512 GB internminne samt ett batteri med 4 000 mAh.

Källan tillägger också att grundmodellen Mate 20 förmodligen kommer att kosta runt 750 euro (cirka 7 800 kronor) medan Mate 20 Pro kommer att kosta minst 100 euro mer, något som stämmer någorlunda överens med de ovannämnda priserna.

Via PocketNow

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.