Bilnyckeln till Tesla Model 3 ser precis ut som en Tesla Model 3

Tesla Model 3 styrs vanligen via en mobilapplikation, med nyckelkort som backup, men nu verkar det som att Tesla lyssnat på kundtrycket och kommer att börja erbjuda en separat bilnyckel även till sin billigaste bilserie. Bilnyckeln kommer att se ut precis som en Model 3.

Det var Electrek som upptäckte att nya dokument passerat genom FCC (Federal Communications Commission) i USA, som beskrev specifikationerna på den nya bilnyckeln och inkluderade även några bilder. Det verkar som att ägare av Model 3 snart kommer att få ett nytt sätt att låsa upp sina fordon, mycket tidigare än förväntat.

Introduktionen av den nya bilnyckeln kommer inte som en särskilt stor överraskning, då Model X- och Model S-bilarna redan har bilnycklar som är väldigt lika fordonen de hör till, så det känns bara vettigt att Model 3 också får vara med i gänget.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

Bilnyckeln till Tesla Model 3.

Bilnyckeln till Tesla Model 3 (via Electrek).

Det har varit ett stort år för Tesla och Elon Musk och majoriteten av uppmärksamheten kring bilföretaget har fokuserat på Model 3, som är Teslas försök att sänka kostnaderna på sina fordon för att kunna nå ut även till den genomsnittliga konsumenten. 

Den allra första modellen av Model 3 kom ut på vägarna 2017, men produktionen har inte alltid gått smidigt sedan dess, då Tesla försökt öka kapaciteten till en punkt där företaget faktiskt går med vinst på dessa bilar för över 35 000 dollar (cirka 310 000 kronor). I vissa fall har till och med Elon Musk själv övervakat produktionen.

Efter rapporter om sabotage från anställda på företaget och händelser där den sjävkörande bilen har kraschat, verkar det som att Tesla har en del att ta tag i och att företagets framtid kommer fortsätta att vara lite ostadig framöver, trots att leveranstiderna äntligen börjat minska.

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.