Razer Phone 2 anländer med ett bekant utseende och en Chroma-logo som lyser upp

Den gamingfokuserade mobile Razer Phone 2 är officiell och kommer att bjuda på en rad mindre uppgraderingar över den ursprungliga Razer Phone.

Razer vill dock inte att du ska se på den nya mobilen som en gamingmobil. De hävdar istället att detta kommer att vara en toppmodell överlag, som kommer att fungera som en utmärkt enhet för gaming samtidigt.

Den kommer att ha en UltraMotion-skärm på 5,7 tum och en uppdateringshastighet på 120 Hz, ett Snapdragon 845-chipset, 8 GB RAM, 64 GB internminne, en dubbelkamera på baksidan och ett batteri med 4 000 mAh. Den verkar alltså vara utrustad med allt som krävs för att kunna konkurrera med dagens toppmodeller.

Razer har dessutom lagt till en baksida av glas och trådlös laddning och har även förbättrat den bakre kamerauppsättningen samt förbättrat skärmens ljusstyrka med 50 procent till 645 nits.

Det är tillräckligt många uppgraderingar för att tillverka en ny mobil, men detta känns mer som en "S"-variant än en sprillans ny, innovativ enhet.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

Chroma-logon

Den mest iögonfallande nya funktionen är Chroma-logon som lyser upp på enhetens baksida.

Den kan lysa upp i vilken som helst av de 16,8 miljoner färgerna som finns tillgängliga via en applikation som är förinstallerad på Razer Phone 2. Du kan till och med lägga till vissa effekter på ljuset.

Priset för Razer Phone 2 kommer att ligga runt 799 dollar (cirka 7 300 kronor), något som är runt 100 dollar (cirka 900 kronor) dyrare än dess föregångare.

Det officiella utgivningsdatumet för Razer Phone 2 kommer att vara någon gång i oktober, men vi förväntar oss att få höra mer information från Razer om detta inom kort.

John McCann
Global Managing Editor

John joined TechRadar over a decade ago as Staff Writer for Phones, and over the years has built up a vast knowledge of the tech industry. He's interviewed CEOs from some of the world's biggest tech firms, visited their HQs and has appeared on live TV and radio, including Sky News, BBC News, BBC World News, Al Jazeera, LBC and BBC Radio 4. Originally specializing in phones, tablets and wearables, John is now TechRadar's resident automotive expert, reviewing the latest and greatest EVs and PHEVs on the market. John also looks after the day-to-day running of the site.