Pandoras senaste funktion hämtar inspiration från Spotify

Pandora började med ett enkelt syfte: Att kunna skapa radiostationer online baserat på föredragna låtar, artister eller genrer. Användare kunde skapa mer än en av dessa stationer åt gången och växla mellan dem så ofta de ville, med så lite reklam som möjligt.

Från och med idag är Pandora redo att ta sin tjänst till nästa nivå med en tjänst de kallar The Drop. Den samlar lyssnardata från musik du lyssnar på och skapar en spellista som uppdateras ständigt med nya låtar och artister den tror att du kommer att tycka om.

Funktionen finns redan tillgänglig för Pandora Premium-abonnenter och om den låter bekant, är det för att den nästan är identisk med en funktion på Spotify som heter Release Radar. Den har funnits tillgänglig ett tag och ger förslag på 30 låtar i en spellista som ständigt uppdateras, på låtar som Spotify tror att du kommer att tycka om.

Även om likheterna mellan de två funktionerna är uppenbara, finns det några mindre skillnader mellan Spotifys och Pandoras konkurrerande funktioner. Ett exempel på detta är att Pandoras spellista erbjuder 100 förslag på låtar (något som gör den tre gånger större än Spotifys spellista), men den kommer enbart att finnas tillgänglig efter att du lyssnat på tillräckligt mycket musik via Pandora Premium.

Strategin från Pandoras sida verkar vara att locka musikfans bort från konkurrerande tjänster och vinna över dem till sin nya premiumtjänst.

Nya funktioner i kombination med fler abonnenter överlag, hade varit en stor vinst för tjänsten som haft problem sedan Spotify och Apple Music dök upp på marknaden. Om du letar efter ett nytt ställe att hitta fräsch musik i en spellista med 100 låtar, är Pandora stället du ska bege dig till.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.