Jälleen uusi vuoto Huawei Mate 20 Prosta: Kolme kameraa, ei ulkoista sormenjälkitunnistinta

Saimme jälleen uuden vahvistuksen siitä, että Huawei Mate 20 Pro saisi kolme takakameraa.

WinFuturen vastaanottamat "viralliset markkinointikuvat" paljastavat hieman kömpelön neliönmuotoisen kameramoduulin, johon on aseteltu kolme kameraa ja salama. 

Kolmen takakameran yhdistelmä ei tulisi suurena yllätyksenä Mate 20 Prohon (ja mahdollisesti Mate 20:een), sillä myös tänä vuonna julkaistussa Huawei P20 Prossa on kolmoiskamera. Kameran uusi asetttelu on kuitenkin herättänyt hämmästystä.

Vuotokuvissa näkyy kolme värivaihtoehtoa: musta, sininen ja jonkinlaiseksi Huawein tavaramerkiksi muodostunut twilight-liukuväri.

Sormenjälkitunnistimella vai ilman?

Monen huomio keskittyy kuvissa lähinnä erikoiseen kameramoduuliin, mutta huomasimme siitä toisenkin seikan: laitteessa ei ole sormenjälkitunnistinta.

Se voisi tarkoittaa kahta asiaa: Joko Mate 20 Pro käyttäisi lukituksen avaamiseen kasvojentunnistusta tai sitten siinä olisi näyttöön upotettu sormenjälkitunnistin. Ensimmäisen vaihtoehdon puolesta puhuu se, että laitteen näyttölovi on aiempaa suurempi. Toisaalta WinFuturen lähteen mukaan puhelin saisi näyttöön upotetun sormenjälkitunnistimen.

Tiedämme jo, että suomalaisten suosikki – OnePlus 6T – tulee saamaan näyttöön integroidun sormenjälkitunnistimen ja Huaweikin on itse asiassa jo käyttänyt teknologiaa Porsche Design Mate RS -premium-mallissaan. Ei olisi siis kaukaa haettua, että valmistajan tuleva suurikokoinen lippulaiva saisi saman ominaisuuden.

Huawei Mate 20 ja Mate 20 Pro julkaistaan kolmen viikon kuluttua. Julkistus tapahtuu Lontoossa 16. päivä lokakuuta.

John McCann
Global Managing Editor

John joined TechRadar over a decade ago as Staff Writer for Phones, and over the years has built up a vast knowledge of the tech industry. He's interviewed CEOs from some of the world's biggest tech firms, visited their HQs and has appeared on live TV and radio, including Sky News, BBC News, BBC World News, Al Jazeera, LBC and BBC Radio 4. Originally specializing in phones, tablets and wearables, John is now TechRadar's resident automotive expert, reviewing the latest and greatest EVs and PHEVs on the market. John also looks after the day-to-day running of the site.