iPhone XR on myynyt selvästi paremmin kuin XS ja XS Max

Apple julkaisi tänä vuonna peräti kolme uutta iPhonea: edullisemman iPhone XR:n, viime vuoden iPhone X:ään perustuvan iPhone XS:n ja suurempikokoisen iPhone XS Maxin. Nyt yhtiö on paljastanut, että viimeisimpien myyntilukujen perusteella suurin menestys on ollut "budjettimalli" iPhone XR. 

CNET:ille antamassa haastattelussaan Applen varatoimitusjohtaja Greg Joswiak kertoi, että iPhone XR on ollut yhtiön "suosituin iPhone joka ikinen päivä julkaisustaan lähtien".

Vaikka yhtiö ei erikseen maininnutkaan asiasta, kommentti iPhone XR:n myyntimenestyksestä oli todennäköisesti vastaus viimeaikaisiin tietoihin siitä, että Apple olisi joutunut vähentämään lippulaivamalliensa tuotantoa.

Yksi iPhone XR:n mahdollisista menestystekijöistä on sen edullisempi 878 euron lähtöhinta. Kyseessä ei toki ole missään nimessä erityisen halpa puhelin, mutta se keventää silti kukkaroasi huomattavasti vähemmän kuin vähintään 1 178 euron hintainen iPhone XS – tai vieläkin kalliimpi XS Max.

Täytyy myös muistaa, etteivät iPhone XS ja XS Max olleet lopulta kovin merkittäviä päivityksiä viime vuoden iPhone X:ään verrattuna. Viime vuoden lippulaiva oli Applen suurin uudistus vuosiin ja moni hankkikin uuden puhelimensa jo tuolloin. iPhone XR on puolestaan merkittävä muutos aiempiin edullisiin malleihin: iPhone 8:aan ja 8 Plussaan. Se selittää varmasti osaltaan mallin korkeita myyntilukuja.

Apple kertoi noin kuukausi sitten, ettei se enää tulevaisuudessa aio paljastaa laitteiden tarkkoja myyntilukuja. Tämä Joswiakin lausunto on siis ainoa virallinen tieto uusien iPhone-mallien myynnistä. 

Meidän on mahdotonta analysoida miehen lausuntoa tarkemmin ilman puhelinten myyntilukuja. Toisaiseksi tiedämme siis ainoastaan sen, että iPhone XR:ää myydään enemmän kuin iPhone XS:ää ja iPhone XS Maxia.

Harry Domanski
Harry is an Australian Journalist for TechRadar with an ear to the ground for future tech, and the other in front of a vintage amplifier. He likes stories told in charming ways, and content consumed through massive screens. He also likes to get his hands dirty with the ethics of the tech.