Googles kameraapplikation till Pixel kommer att få stöd för externa mikrofoner

Googles Pixel-mobiler är kända för deras otroliga förmåga att ta fantastiska foton och spela in videor i hög kvalitet, men ljudinspelningen har länge varit ett område där mobilerna kunnat prestera bättre.

Lyckligtvis har Google lyssnat på sina användare och har nu bekräftat i en Pixel Community User-forumtråd som går tillbaka till 2016 (enligt en ny rapport från Android Police) att de kommer att introducera stöd för externa mikrofoner, som en del av uppdateringen till deras officiella kameraapplikation som kommer att släppas i samband med utgivningen av Pixel 3 den 18 oktober 2018.

"I samband med utgivningen av Pixel 3 den 18 oktober, kommer vi att introducera stöd för Android-kompatibla anslutningsbara externa mikrofoner, till den vanliga kameraapplikationen som används till alla Pixel-mobiler," sa en medlem från kamerateamet för Google Pixel.

Mikrofonstödet kommer att finnas tillgängligt via USB Type-C-ingången på Pixel 2, Pixel 2 XL, Pixel 3 och Pixel 3 XL (du kommer förmodligen att behöva en dongel för det), medan den ursprungliga Pixel-serien kommer att ha tillgång till ett 3,5 millimeters hörlursuttag.

Förutom stödet för externa mikrofoner, kommer kameraapplikationen till Pixel 3 dessutom att erbjuda en hel del nya funktioner som bland annat superselfies, superzoom och "Top Shot", som tar ett flertal foton samtidigt och använder sedan maskininlärning för att välja ut det bästa av dem.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.