Samsung Galaxy X julkaistaan vielä tämän vuoden puolella

Olemme kuulleet jo vuosien ajan huhuja Samsungin kehittämästä taittuvasta puhelimesta, Galaxy X:stä. Pitkä odotuksemme on nyt viimein päättymässä, sillä korealaisvalmistaja ilmoitti julkaisevansa taittuvalla näytöllä varustetun puhelimensa vielä tämän vuoden puolella. 

Samsungin puhelintoiminnasta vastaava toimitusjohtaja, DJ Koh vahvisti, että valmistaja järjestää puhelimen julkistustilaisuuden vielä tämän vuoden puolella. Emme kuitenkaan tiedä, tuleeko puhelin myyntiin loppuvuodesta 2018 vai alkuvuodesta 2019. Kohin mukaan yhtiö saattaisi julkaista puhelimen marraskuisessa Samsung Developer Conferencessa.

Samsung on vahvistanut jo aiemmin kehittävänsä taittuvalla näytöllä varustettua puhelinta, mutta tämänpäiväinen ilmoitus oli ensimmäinen kerta, kun yhtiö antaa jonkin virallisen aika-arvion sen julkaisusta. Tieto tuli kaiken lisäksi vieläpä korkeimmalta mahdolliselta taholta.

Odotus palkitaan pian

Koh paljasti CNBC:lle myös hieman puhelimen toiminnasta. Hänen mukaansa suurinta osaa toiminnoista voi käyttää taitetussa tilassa, mutta laajennettu näyttö sopii erityisesti videoiden katseluun ja nettisivujen selaamiseen.

Hän tosin vihjaa myös, että laajennetun näytön tilassa olisi jotain etuja tavallisiin pienikokoisiin tabletteihin nähden:

"Jos laajennetun näytön käyttökokemus olisi sama kuin tabletissa, miksi [kuluttajat] ostaisivat sen?"

Koh haluaa myös, että Samsungin asiakkaat ymmärtävät, miksi valmistaja päätyi juuri kyseiseen ratkaisuun. "Jokaisen laitteen, jokaisen ominaisuuden ja jokaisen innovaation tulee olla merkityksellisiä loppukäyttäjällemme".

Meille jää nähtäväksi, mitä uusia innovaatioita Galaxy X käytännössä tuo käyttäjilleen. 

Miksi Samsung sitten julkaisee Galaxy X:n juuri nyt? Taustalla on varmasti ainakin se, että taittuvien näyttöjen toteuttaminen on teknisesti mahdollista ja riittävän edullista puhelinten kannattavaan valmistamiseen. Toisaalta yhtiö kertoo myös tehneensä asiakaskyselyjä, joiden perusteella kuluttajat olisivat nyt kiinnostuneita tämänkaltaisista puhelimista.

Samsungin toimitusjohtaja on kertonut jo aiemmin, ettei puhelimen taittuva näyttö ole pelkkä mainoskikka, vaan aidosti hyödyllinen ominaisuus. Odotamme siis mielenkiinnolla loppusyksyä nähdäksemme, mitä Samsung on saanut aikaan.

Lähde: SamMobile

James Peckham

James is Managing Editor for Android Police. Previously, he was Senior Phones Editor for TechRadar, and he has covered smartphones and the mobile space for the best part of a decade bringing you news on all the big announcements from top manufacturers making mobile phones and other portable gadgets. James is often testing out and reviewing the latest and greatest mobile phones, smartwatches, tablets, virtual reality headsets, fitness trackers and more. He once fell over.