Samsung Galaxy S10:ssä saattaa olla entistä ohuemmat reunat ja 19:9-kuvasuhde

Olemme kuulleet jo aiemmin, että Samsung Galaxy S10 saisi merkittäviä muutoksia muotoiluunsa. Yksi muotoilu-uudistuksista kohdistuisi todennäköisesti puhelimen näyttöön, joka näyttäisi saavan entistä ohuemmat reunat kuin Galaxy S9.

Uutuuspuhelimen bongasi ensimmäisenä MobielKopen, joka löysi puhelimen HTML5Test-tulokset. Testituloksissa puhelin on nimetty koodilla SM-G405F ja sen resoluutio on 412 x 896. Kyseessä ei tietenkään ole puhelimen koko resoluutio, koska benchmark-testit käyttävät yleensä vain osan puhelimen näytöstä. Esimerkiksi Galaxy S9 käytti samaisessa testissä resoluutiota 412 x 846.

S9 todellisen resoluution saa kertomalla tuon luvun noin 3,5:llä. Jos käytämme samaa logiikkaa uuteen puhelimeen, saamme resoluutioksi 1 440 x 3 040. Vertailun vuoksi S9:n resoluutio on 1 440 x 2 960.

Puhelimessa olisi siis hieman korkeampi resoluutio kuin edeltäjässään. Tärkeämpi huomiomme kiinnittyy kuitenkin siihen, että se viittaisi uuteen 19:9-kuvasuhteeseen vanhan 18,5:9:n sijasta. Galaxy S10 saisi siis pidemmän näytön kuin S9.

Tässä saattavat olla Galaxy S10:n varhaiset benchmark-tulokset. Lähde: HTML5Test

Tässä saattavat olla Galaxy S10:n varhaiset benchmark-tulokset. Lähde: HTML5Test

Suurempi näyttö samassa rungossa

Samsung saattaisi tietysti vain tehdä puhelimesta aiempaa suuremman saavuttaakseen pidemmän näytön, mutta toivomme luonnollisesti mieluummin sitä, että valmistaja kutistaa näytön ala- ja yläreunaa ja pitää rungon koon entisellään. 

On toki periaatteessa mahdollista, että Samsungin lippulaivaan tulisi näyttölovi, mutta pidämme sitä melko epätodennäköisenä. Valmistaja muun muassa pilkkasi iPhone X:n näyttölovea näkyvästi virallisessa mainoksessaan.

Suosittelemme suhtautumaan tähän huhuun varauksella, sillä puhelimen sarjanumero ei näytä loogiselta Samsungin aiempien Galaxy S-sarjan sarjanumeroiden kanssa. SamMobile tosin huomauttaa, että Samsung on käyttänyt aiemminkin harhaanjohtavia sarjanumeroita lippulaivojensa testaamiseen.

Lähde: Phone Arena

James Rogerson

James is a freelance phones, tablets and wearables writer and sub-editor at TechRadar. He has a love for everything ‘smart’, from watches to lights, and can often be found arguing with AI assistants or drowning in the latest apps. James also contributes to 3G.co.uk, 4G.co.uk and 5G.co.uk and has written for T3, Digital Camera World, Clarity Media and others, with work on the web, in print and on TV.