Microsoft kommer att behålla Skype Classic - för tillfället

Skype 8

Förra månaden meddelade Microsoft att de skulle ta bort Skype 7 (också känt som Skype Classic), något som innebar att alla användare skulle bli tvungna att byta till det nya Skype 8. Tråkigt nog visade många användare missnöje över att bli tvingade till uppgraderingen och företaget har nu bestämt sig för att ta tillbaka uppdateringen och har även lovat att behålla det äldre programmet under en obestämd framtid.

De flesta klagomålen handlade om att det nya gränssnittet och visuella förbättringar på Skype 8 liknade Skypes mobilapplikation allt för mycket. Andra användare störde sig på den borttagna möjligheten att ha flera fönster uppe samtidigt, konfigurera webbkamerainställningar och att rensa hela samtalshistoriken.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

Återkommer senare

"Baserat på feedback från användare, förlänger vi tillgängligheten för Skype 7 (Skype Classic) under en tid," sade en talesman för företaget i ett foruminlägg. "Våra konsumenter kommer att kunna fortsätta använda Skype Classic fram tills dess."

"Tack för alla era kommentarer - vi lyssnar. Vi arbetar för att introducera alla funktioner ni bett om till Skype 8. Vi håller er uppdaterade här."

Microsoft hade planerat att göra sig av med Skype Classic den 1 september, men har inte gett någon ny uppskattning om hur länge versionen kommer att stödjas.

Med det sagt, gör sig Microsoft inte av med Skype 8 heller och du kan fortfarande uppdatera programmet om du vill ge det nya gränssnittet ett försök. Om du är intresserad av att se vad som kommer till framtida versioner (och ge feedback), kan du gå med i Skype Insider Program för få prova på tidiga versioner och komma med egna förslag.

Via The Verge

Cat Ellis

Cat is the editor of TechRadar's sister site Advnture. She’s a UK Athletics qualified run leader, and in her spare time enjoys nothing more than lacing up her shoes and hitting the roads and trails (the muddier, the better)