Paha-aikeiset viestit kaatavat PlayStation 4 -konsoleita

PlayStation 4

Olemme kuulleet aiemmin lähinnä viesteistä, jotka ovat sekoittaneet älypuhelimia, mutta nyt myös Sonyn PlayStation 4 -konsolit ovat saaneet oman riesansa. Sosiaalisissa medioissa ja Redditissä on liikkunut nimittäin tietoja käyttäjien saamista viesteistä, jotka saavat konsolin sekaisin.

The Vergen tietojen mukaan viesteissä on muun muassa sellaisia merkkejä, joita PS4 ei tue. Ne ovat saaneet aikaan niin pahoja häiriöitä, että osa käyttäjistä on joutunut palauttamaan konsolin tehdasasetuksiin saadakseen sen toimimaan jälleen normaalisti.

Ongelman pystyy ilmeisesti välttämään poistamalla viestin iOS:lle ja Androidille tehdyn PS4-mobiilisovelluksen kautta, mutta konsolilla viestiin ei kannata koskea lainkaan. Olemme myös kuulleet, että jotkin online-pelaajat olisivat lähettäneet viestejä tahallaan häiritäkseen vastustajiaan.

Saadaanko vika korjattua?

Bugi on tullut yleiseen tietoon vasta äskettäin, joten Sony ei ole vielä ehtinyt kommentoida asiaa. Uskomme kuitenkin, että yhtiö julkaisee pian päivityksen korjatakseen ongelman ja estääkseen vastaavien viestien leviämisen tulevaisuudessa.

Jos haluat suojata konsolisi ennen päivityksen saapumista, suosittelemme estämään viestit tuntemattomilta käyttäjiltä – tai jopa kokonaan. Saat säädettyä yksityisasetuksiasi siirtymällä konsolin asetuksiin, valitsemalla "käyttäjätietojen hallinta" ja "tietosuoja-asetukset".

Jos taas olet jo ehtinyt avata viestin, yksi ratkaisu saattaa olla konsolin uudelleenkäynnistys turvallisessa tilassa ja tietokannan uudelleenluominen (rebuild database). Tarkemmat ohjeet löydät PlayStationin sivuilta

Tämä ei ole suinkaan ensimmäinen kerta, kun käyttäjiltä toisille leviävät viestit kaatavat laitteita, mutta emme olleet nähneet aiemmin vastaavaa minkään pelikonsolin kohdalla.

David Nield
Freelance Contributor

Dave is a freelance tech journalist who has been writing about gadgets, apps and the web for more than two decades. Based out of Stockport, England, on TechRadar you'll find him covering news, features and reviews, particularly for phones, tablets and wearables. Working to ensure our breaking news coverage is the best in the business over weekends, David also has bylines at Gizmodo, T3, PopSci and a few other places besides, as well as being many years editing the likes of PC Explorer and The Hardware Handbook.