iPad Pro 2018 kommer sannolikt att låna några funktioner från iPhone X

Rykten om en kommande iPad Pro-lansering har börjat dyka upp allt oftare under de senaste månaderna och nu verkar det mer sannolikt än någonsin att en ny  surfplatta från Apple kommer se ut som en stor iPhone X.

Fram till iPhone X hade alla skärmar på iPhones och iPads något kantiga hörn, men iPhone X introducerade en skärm med rundade hörn för att matcha enhetens för övrigt rundade design.

När 9to5Mac undersökte betan för iOS 12, hittade de något som verkar vara ett slags filter som används för att runda gränssnittets hörn och som har kodnamnet "J3XX", vilket är en indikation på 2018-modellen av iPad Pro.

Detta föreslår starkt att iPad Pro kommer att följa samma design som iPhone X, med rundade hörn på skärmen.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

iPad Pro ... X?

Med tanke på ryktena kring det här filtret för gränssnittet och faktumet att den här iPad Pro inte kommer att ha stöd för Face ID, verkar det allt mer sannolikt att årets modell inte kommer att ha en hemknapp och dessutom kommer ha kraftigt minskade ramar.

Några fler intressanta ledtrådar som stöder detta rykte har också upptäckts av 9to5Mac. Detta är i form av två små ikoner i en kontroll av batterianvändning. Dessa små ikoner verkar visa upp både en nuvarande iPad med kraftiga ramar och en hemknapp, samt en framtida modell som saknar båda av dessa egenskaper.

Källa: 9to5Mac

Källa: 9to5Mac

Vi gissar att vi kommer få höra mer om den kommande iPad Pro under den förväntade lanseringen av iPhone XI tidigt i september. Fram till dess kan du hålla dig uppdaterad om de senaste nyheterna, läckorna och ryktena om iPad Pro här på TechRadar.

Harry Domanski
Harry is an Australian Journalist for TechRadar with an ear to the ground for future tech, and the other in front of a vintage amplifier. He likes stories told in charming ways, and content consumed through massive screens. He also likes to get his hands dirty with the ethics of the tech.