Huawei Nova 4 får en hålkamera på framsidan och en kamera med 48 megapixel på baksidan

Huawei Nova 4
(Foto: Huawei)

En serie av läckor under de senaste veckorna har avslöjat överraskningen: Huaweis kommande Nova 4 mobil i mellanklassen kommer att ha en hålkamera på framsidan. Idag har företaget officiellt avslöjat mobilen och bekräftade en hålkamera högst upp i skärmens vänstra hörn. De avslöjade även andra anmärkningsvärda funktioner, som bland annat en kamera med 48 megapixel på baksidan.

De två andra linserna på mobilens baksida är en vidvinkelskamera med 16 megapixel och en djupsensor med 2 megapixel, i en uppsättning som är väldigt lik den som används på Huawei P20. Den främre kameran har 25 megapixel.

Jämfört med Nova 3, är det en signifikant förbättring.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska).

(Image credit: Huawei)

Mobilen verkar för övrigt ha en kraftfull lista av specifikationer, med bland annat en LCD-skärm på 6,4 tum och en upplösning på 1 080p (2 310 x 1 080 x 398 pixlar per tum) och ett Kirin 970-chipset (tyvärr inte det senaste Kirin 980 som används i Mate 20-serien). Övriga specifikationer är 8 GB RAM, 128 GB internminne och ett batteri med 3 750 mAh.

Mobilen kommer att använda Android 9 Pie (tillsammans med Huaweis egna EMUI gränssnitt) och kommer även att erbjuda GPU Turbo mjukvaruuppdateringen för att göra spelsessioner effektivare.

Huawei kommer att sälja två versioner av mobilen: En dyrare modell av mobilen som kommer att använda kameran med 48 megapixel på baksidan och som kommer att kosta runt 4 450 kronor och en billigare modell med en kamera med 20 megapixel på baksidan som kommer att kosta runt 4 000 kronor. Exakt när och i vilka områden den kommer finnas tillgänglig har fortfarande inte avslöjats.

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.