Ny läcka av Huawei Mate 20 Pro visar upp en trippelkamera på baksidan, men ingen fingeravtrycksläsare

Den ryktade Huawei Mate 20 Pro verkar kunna skryta med en trippelkamera på baksidan, efter att ytterligare en läcka har dykt upp på nätet, som visar upp det vi fått se även i tidigare läckor.

Det är WinFuture som lyckats få tag på de "officiella marknadsföringsbilderna" från en källa, som verkar visa upp en något klumpig upphöjd och kvadratisk kamerauppsättning på mobilens baksida, som enligt rykten kommer att bestå av tre kameror och en blixt.

En kamerauppsättning bestående av en trippelkamera på Mate 20 Pro (och eventuellt även den ryktade Mate 20) hade inte varit särskilt förvånande, då det kinesiska företaget redan erbjudit detta på Huawei P20 Pro som släpptes tidigare i år. Sättet som kamerorna är arrangerade i de nyligen läckta bilderna, får däremot många att lyfta på ögonbrynen.

Renderingarna visar upp mobilen i tre olika färgalternativ, med en svart och en blå färg tillsammans med Huaweis snygga tvåtonsfärg Twilight.

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

Ingen fingeravtrycksläsare?

Samtidigt som den underliga kamerauppsättningen renderingarna visar upp har fått många att höja på ögonbrynen, finns det en funktion som är märkbart frånvarande, nämligen en fingeravtrycksläsare. Flärpen vid skärmens överkant är dock större jämfört med P20-serien.

Detta kan vara en indikation på att Huawei Mate 20 Pro kan komma att få teknologi för ansiktsigenkänning som sin huvudsakliga biometriska funktion, men enligt källan kommer mobilen även att ha en fingeravtrycksläsare i skärmen.

Vi vet redan att OnePlus 6T kommer att få en fingeravtrycksläsare i skärmen och att Huawei tidigare använt teknologin i sin toppmodell Porsche Design Mate RS, så det kan mycket väl hända att vi kommer att få se funktionen även i Mate 20 Pro.

Vi kommer inte behöva vänta allt för länge för att få reda på vad Mate 20 och Mate 20 Pro har att erbjuda, då lanseringen är planerat till den 16 oktober i London.

John McCann
Global Managing Editor

John joined TechRadar over a decade ago as Staff Writer for Phones, and over the years has built up a vast knowledge of the tech industry. He's interviewed CEOs from some of the world's biggest tech firms, visited their HQs and has appeared on live TV and radio, including Sky News, BBC News, BBC World News, Al Jazeera, LBC and BBC Radio 4. Originally specializing in phones, tablets and wearables, John is now TechRadar's resident automotive expert, reviewing the latest and greatest EVs and PHEVs on the market. John also looks after the day-to-day running of the site.