Jim Carrey bekräftar att han kommer spela Dr Robotnik i live-action Sonic-film

Det har cirkulerat rykten under en tid om den kommande Sonic the Hedgehog-filmen, efter att Paramount tillkännagav att de skulle välkomna den populära igelkotten till den stora filmduken. Det har dessutom spekulerats om huruvida filmen kommer att vara CGI och vilka som kommer att spela de ikoniska huvudrollerna.

Det har ryktats ett tag om att Jim Carrey kommer att spela Dr. Ivo "Eggman" Robotnik. Till många fans lättnad har han nu har bekräftat att han är involverad i projektet och kommer använda sin komiska talang för att tolka rollen som den galna vetenskapsmannen.

När han pratade om sina senaste projekt under Television Critics Association-presstour, avslöjade Carrey att filmen kommer att vara en live-action film, men avslöjade inte särskilt mycket mer. Vid frågan om hur han planerar att ge Eggman-karaktären liv, svarade Carrey: "Magi, med en mix av desperation!"

(OBS. Länkar i denna artikel kan vara skrivna på engelska)

Vad vet vi mer?

Vi har fortfarande inte så många detaljer om den kommande filmen, men vi vet att Carrey kommer att arbeta tillsammans med Westworld-stjärnan James Marsden, Tika Scumpter från Ride Along och Natasha Rothwell från The Characters.

Marsden spelar som en polis i staden Greenhill, som samarbetar med en ung och stökig Sonic the Hedgehog i ett försök att stoppa den galna Dr. Robotnik från att ta över världen. Vi vet för närvarande inte vilka roller Scumpter och Rothwell kommer att spela, eller vem som kommer att spela Sonic.

Sonic the Hedgehog är för närvarande under produktion och förväntas vara klar för biosalongerna den 15 november 2019.

Amanda Westberg
Content manager

Amanda Westberg älskar allt som har med gaming att göra och skriver gärna om nya spel, streams och e-sport. Som träningsfreak har hon även en förkärlek för smartklockor och håller alltid koll på de senaste modellerna och spännande nya funktioner. Filmer, serier och streamingtjänster ligger också högt upp på hennes topplista på saker att skriva om.